Nieuws

PropTechNL start nieuwe beweging: PropTech For Good

We gaan niet terug naar normaal. Normaal werkt niet meer. De PropTech for Good beweging wil leiders van nu en morgen inspireren en ontwikkelen om samen het ‘nieuwe normaal’ te creëren.

Op dit moment wordt de wereld geconfronteerd het Covid-19 virus. Deze uitbraak zorgt voor een grote stroom van veranderingen op maatschappelijk, economische en ecologisch gebied. Elke verandering brengt kansen met zich mee.


PropTech (PROPerty en TECHnology) – de beweging van digitale transformatie van de gebouwde leefomgeving – is van groot belang in het realiseren maatschappelijke vraagstukken. Er liggen enorme kansen om een positieve bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen: gezondheid & welzijn (3), betaalbare en duurzame energie (7), Duurzame steden en gemeenschappen (11), duurzame consumptie en productie (12) en klimaatactie (13).

Nieuwe beweging

De afgelopen vier jaar is de PropTech beweging exponentieel gegroeid, in Nederland en in de rest van de wereld. Begin 2016 plantte Menno Lammers met PropTechNL de ‘PropTech kiem’ in Nederland. De afgelopen vier jaar stonden bewustwording en ontdekken van technologie in de vastgoedsector centraal en deze fases worden versneld door de huidige crisis.


"Nu de maatschappij zich op een kantelpunt bevindt, is het tijd om een nieuwe kiem te planten", aldus Lammers. "Het is namelijk het decennium van actie met de duurzame ontwikkelingsdoelen als stip op de horizon. Vandaag plantten we de kiem voor een nieuwe beweging: PropTech for Good. Dit is de beweging naar een mensgerichte samenleving die economische vooruitgang in evenwicht brengt met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, door een systeem dat cyberspace en fysieke ruimte in hoge mate integreert.”


Benieuwd geworden? Ga nu naar PropTech for Good.

Deel dit artikel