Stedebouw & Architectuur Magazine

Ruimte voor Innovatie

De Nederlandse ontwerp- en bouwsector staat voor een aantal grote uitdagingen op het gebied van woningbouw, verduurzaming en klimaatadaptatie. Het is innoveren om te overleven, in product, materiaal, uitvoering en ontwerp. Daar hebben we elkaar bij nodig.

Stedebouw & Architectuur is een 6x per jaar verschijnend vakblad met fysieke en online edities, een nieuwsbrief, website en evenementen. We onderscheiden ons door trends en ontwikkelingen in het vakgebied te volgen. Ruimte voor innovatie is het motto.

Het magazine verschijnt in een oplage van 4.000 exemplaren met vijf thema-edities en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus.

Hot Topic-artikelen

De bijzondere focus op trends en innovatie is ook terug te vinden in de Hot Topic-rubriek. Deze gaat aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur vooraf en signaleert spraakmakende ontwikkelingen, zoals BIM, klimaat of parametrisch ontwerpen, of bijzondere eyecatchers.  

Innovatiecatalogus

De Innovatiecatalogus praat de bouw- en ontwerpsector bij over innovaties die ertoe doen. Wij gaan verder dan de waan van de dag; wij kijken vooruit en denken
out of the box
. De kracht van de Innovatiecatalogus is en blijft echter de vertaling naar de praktijk. Dus niet alleen oog voor gamechangers, maar met beide benen op de grond signaleren wat er nu gaande is en wat ons morgen staat te wachten.

Doelgroep

Stedebouw & Architectuur richt zich op (landschaps)architecten, projectontwikkelaars & vastgoedbedrijven, woningbouwcorporaties en -verenigingen, bouw- en aannemersbedrijven, gemeenten, provincies, het Rijk, adviesbureaus, ingenieursbureaus, stedenbouwkundigen, toeleveranciers en andere professionals die zich bezighouden met de fysieke leefomgeving.

Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden? Bekijk hier onze mediakit.

Gasthoofdredacteur

Voor de professional, door de professional. Stedebouw & Architectuur had niet bestaan zonder de hoogwaardige inzet van architecten, adviseurs, ingenieurs, professoren en andere experts uit de ontwerp- en bouwsector. Daarom werken we voor elke thema-editie van Stedebouw & Architectuur samen met een gasthoofdredacteur. Gezamenlijk bepalen de gasthoofdredacteur en de redactie de rode draad van de editie op basis van het betreffende thema.

Interesse in de rol van gasthoofdredacteur? Neem dan contact met ons op.

Thema-edities

In elk magazine van Stedebouw & Architectuur staat een thema centraal. Deze worden gevuld door een wisselende gasthoofdredacteur en vanuit een betrokken Adviesraad. De magazines in 2024 verschijnen op de volgende data:

  • Gezondheid & Welzijn: 21 februari (digitaal)
  • Transformatie & Transities: 17 april (print)
  • Gebiedsontwikkeling: 12 juni (digitaal)
  • Regeneratief ontwerpen: 18 september (print)
  • Scholenbouw: 30 oktober (digitaal)
  • Innovatiecatalogus: 31 december (print)

Abonneren op Stedebouw & Architectuur? Kijk dan hier.
Een losse editie bestellen? Een exemplaar kost € 35,- exclusief verzendkosten. Mail naar administratie@acquire.nl met jouw NAW-gegevens, de gewenste editie en (indien noodzakelijk) een opdrachtnummer.