Stedebouw & Architectuur Magazine

Ruimte voor Innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren met vijf thema-edities, een Building Holland Special en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus, in samenwerking met Duurzaam Gebouwd.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het signaleren van trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. We volgen niet, we lopen voorop. In ons magazine lees je interviews, expertcolumns, projectanalyses en innovatiepagina’s. Hiermee brengen wij visies boven water, ontstaan nieuwe inzichten en krijg je concrete handvatten voor het dagelijks werk.

Hot Topic-artikelen

De bijzondere focus op trends en innovatie is ook terug te vinden in de Hot Topic-rubriek. Deze gaat aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur vooraf en signaleert spraakmakende ontwikkelingen, zoals BIM, klimaat of parametrisch ontwerpen, of bijzondere eyecatchers.  

Innovatiecatalogus

De Innovatiecatalogus praat de bouw- en ontwerpsector bij over innovaties die ertoe doen. Wij gaan verder dan de waan van de dag; wij kijken vooruit en denken out of the box. De kracht van de Innovatiecatalogus is en blijft echter de vertaling naar de praktijk. Dus niet alleen oog voor gamechangers, maar met beide benen op de grond signaleren wat er nu gaande is en wat ons morgen staat te wachten.

Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden voor de Innovatiecatalogus? Download hier onze salesflyer.

Doelgroep

Stedebouw & Architectuur richt zich op (landschaps)architecten, projectontwikkelaars & vastgoedbedrijven, woningbouwcorporaties en -verenigingen, bouw- en aannemersbedrijven, gemeenten, provincies, het Rijk, adviesbureaus, ingenieursbureaus, stedenbouwkundigen, toeleveranciers en andere professionals die zich bezighouden met de fysieke leefomgeving.

Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden? Bekijk hier onze mediakit.

Adviesraad

Voor de professional, door de professional. Stedebouw & Architectuur had niet bestaan zonder de hoogwaardige inzet van architecten, adviseurs, ingenieurs, professoren en andere experts uit de ontwerp- en bouwsector. Daarom werken we voor elke thema-editie van Stedebouw & Architectuur samen met een gasthoofdredacteur en een Adviesraad, bestaande uit partijen uit de ontwerp- en bouwsector. Gezamenlijk bepalen zij de rode draad van de editie op basis van het betreffende thema.

Ook plaatsnemen in de Adviesraad van een van onze thema-edities? Neem dan contact met ons op.

Thema-edities

In elk magazine van Stedebouw & Architectuur staat een thema centraal. Deze worden gevuld door een wisselende gasthoofdredacteur en vanuit een betrokken Adviesraad. De magazines in 2022 verschijnen op de volgende data:

  • Bouw & Zorg: 18 maart
  • Gevels & Daken: 20 mei
  • Renovatie & Herstructurering: 1 juli
  • Digitaal - Circulair & Natuurinclusief: 23 september
  • Scholenbouw: 28 oktober
  • Innovatiecatalogus: 31 december

Abonneren op Stedebouw & Architectuur? Kijk dan hier.
Een losse editie bestellen? Een exemplaar kost € 25,- exclusief verzendkosten. Mail naar administratie@acquirepublishing.nl met jouw NAW-gegevens, de gewenste editie en (indien noodzakelijk) een opdrachtnummer.