Stedebouw & Architectuur Magazine

Ruimte voor Innovatie

Al ruim 30 jaar is Stedebouw & Architectuur hét vakblad voor architecten, stedenbouwkundigen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, ontwerpers, bouwers en voorschrijvers. Het magazine verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren met vijf thema-edities en aan het eind van het jaar de Innovatiecatalogus, in samenwerking met Duurzaam Gebouwd.

Stedebouw & Architectuur onderscheidt zich door het signaleren van trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Ruimte voor innovatie is het motto. We volgen niet, we lopen voorop. In ons magazine lees je interviews, expertcolumns, projectanalyses en innovatiepagina’s. Hiermee brengen wij visies boven water, ontstaan nieuwe inzichten en krijg je concrete handvatten voor het dagelijks werk.

Hot Topic-artikelen

De bijzondere focus op trends en innovatie is ook terug te vinden in de Hot Topic-rubriek. Deze gaat aan elk themakatern van Stedebouw & Architectuur vooraf en signaleert spraakmakende ontwikkelingen, zoals BIM, klimaat of parametrisch ontwerpen, of bijzondere eyecatchers.  

Innovatiecatalogus

De Innovatiecatalogus praat de bouw- en ontwerpsector bij over innovaties die ertoe doen. Wij gaan verder dan de waan van de dag; wij kijken vooruit en denken out of the box. De kracht van de Innovatiecatalogus is en blijft echter de vertaling naar de praktijk. Dus niet alleen oog voor gamechangers, maar met beide benen op de grond signaleren wat er nu gaande is en wat ons morgen staat te wachten.

Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden voor de Innovatiecatalogus? Download hier onze salesflyer.

Doelgroep

Stedebouw & Architectuur richt zich op (landschaps)architecten, projectontwikkelaars & vastgoedbedrijven, woningbouwcorporaties en -verenigingen, bouw- en aannemersbedrijven, gemeenten, provincies, het Rijk, adviesbureaus, ingenieursbureaus, stedenbouwkundigen, toeleveranciers en andere professionals die zich bezighouden met de fysieke leefomgeving.

Benieuwd naar de advertentiemogelijkheden? Bekijk hier onze mediakit.

Thema-edities

In elk magazine van Stedebouw & Architectuur staat een thema centraal. Deze worden gevuld door een wisselende gasthoofdredacteur en vanuit een betrokken Adviesraad. De magazines in 2021 verschijnen op de volgende data:

  • Bouw & Zorg: 19 maart
  • Circulair Bouwen: 21 mei
  • Gevels, Daken & Brandveiligheid: 2 juli
  • Renovatie & Herstructurering: 24 september
  • Scholenbouw: 5 november
  • Innovatiecatalogus: 31 december

Abonneren op Stedebouw & Architectuur? Kijk dan hier.