De kracht van geografische data voor een breder publiek

vrijdag 22 maart 2024

Actuele vraagstukken als de woningnood en klimaatverandering vragen om oplossingen die moeten komen van professionals in het ruimtelijk domein. Geografische data spelen daarbij een steeds grotere rol en dat zal van 23 tot en met 25 april ook blijken tijdens Esri Connect, hét evenement voor alle organisaties en professionals op dit gebied.

Organisator Esri is wereldwijd marktleider in Geografisch Informatie Systeem-software (GIS), location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data. Wil je veel meer over deze materie te weten komen, ontdek dan wat het programma van Esri Connect (in Utrecht) je te bieden heeft:

 • Dinsdag 23 april – Mapping Magic with John Nelson
  John Nelson werkt bij Esri en is een bekende naam dankzij zijn blog Adventures in Mapping. Tijdens deze summit gaat hij in op zowel de kunst en wetenschap van cartografie, als op praktische interactieve oefeningen in ArcGIS. Deelnemers kunnen inspiratie opdoen tijdens deze dag vol ontdekking en praktische mapping-ervaringen.
 • Woensdag 24 april – Plenair programma
  Op woensdag is er een plenair programma, waarin verschillende sprekers succesverhalen delen en inzicht geven in de GIS-toepassingen binnen hun organisaties. Sprekers van onder andere BAM, gemeente Den Haag, PWN, Ohpen Ingenieurs, Mourik en het Veteranen Search Team wisselen inspirerende verhalen af met praktische technologische voorbeelden. Esri geeft daarnaast een overzicht van de laatste ontwikkelingen in ArcGIS, en wat dit betekent voor organisaties en gebruikers.
 • Donderdag 25 april – Verdiepende sessies
  Op donderdag kunnen deelnemers meer dan veertig inspirerende en informatieve sessies bijwonen rondom actuele thema's zoals de energietransitie en klimaatrisico’s, met inzichten en perspectieven vanuit diverse sectoren en gebruikers.

Daarnaast vindt op woensdag 24 en donderdag 25 april ook de Connect Expo plaats. Hier kunnen deelnemers in gesprek gaan met sprekers, Esri-experts en organisaties uit de geografische sector. Daarbij zijn er korte presentaties in het Mini-Theater en workshops in het Inspiratielab te volgen.
Marieke Hoogeveen, manager marketing & customer experience bij Esri: “Grote veranderingen en transities hebben impact op de manier waarop mensen en organisaties samenwerken, en de tools en data die ze daarvoor nodig hebben. De kracht van geografie wordt door meer en beter beschikbare data, toegankelijke technologie en de grote uitdagingen waar onze maatschappij voor staat, steeds vaker ook buiten het domein van de GIS-professional toegepast. Daardoor is het een logische stap om professionals en organisaties uit uiteenlopende sectoren dichter bij elkaar te brengen en deelnemers tijdens Esri Connect te stimuleren om samen te werken aan oplossingen voor onze grote maatschappelijke uitdagingen.”

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website van Esri Nederland. De kosten voor de Mapping Magic Summit op 23 april bedragen 350 euro. De toegang op 24 en 25 april is kosteloos voor gebruikers van ArcGIS. Geen gebruiker van ArcGIS maar wel interesse? Stuur een e-mail naar connect@esri.nl. De laatste informatie en het actuele programma zijn hier te vinden.

Bron: Esri
Beeld: Shutterstock

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

 • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Groen-blauwe structuren in de Omgevingswet

25 jun om 08:00 uur

Voor het realiseren van groen-blauwe structuren in de fysieke leefomgeving biedt de dit jaar ingevoerde…

Lees verder »
descriptionArtikel

Polderlab Delft koppelt theorie aan praktijk

11 jun om 07:30 uur

Hoe ziet de polder van de toekomst eruit? Dat wil ZUS gaan onderzoeken door theorie en praktijk te koppelen in…

Lees verder »
descriptionArtikel

Puzzelen met groen in en om de stad

10 jun om 07:30 uur

Het belang van voldoende ruimte voor groen in en om de stad wordt steeds groter. Voor gemeenten is dit een…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kansen klimaatadaptatie per buurt

6 jun om 07:30 uur

Welke opgaven op het gebied van klimaatadaptatie spelen er in jouw buurt en gemeente? Een nieuw, handig…

Lees verder »
descriptionArtikel

Effecten van massale verhuizingen uit laaggelegen gebieden

5 jun om 11:26 uur

In haar proefschrift verkende Amber van der Voorn regionale verhuisstromen als gevolg van het opgeven van…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vlissingen richt straat in als rivier

3 jun om 07:30 uur

In Vlissingen is een straat tussen boulevard en binnenstad - de Coosje Buskenstraat - heringericht, zodat deze…

Lees verder »
descriptionArtikel

Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar

30 mei om 07:30 uur

Martin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…

Lees verder »
descriptionArtikel

Een andere toekomst voor Nederland waterland

28 mei om 07:30 uur

In de nieuwe Stedebouw & Architectuur - thema Transformatie & Transities - wordt de toekomst van de…

Lees verder »