Nieuws

New York krijgt eerste 'WeGrow School'

Een samenwerking tussen BIG en WeWork heeft geleid tot de eerste 'WeGrow' School in New York. Dit is een type onderwijs waarbij een bewuste benadering wordt gehanteerd, waarbij rekening wordt gehouden met 'het kind van de 21e eeuw' en ontwikkeling van het kind centraal staat.

Het ruim 3000m2 grote onderwijscomplex voor kinderen in de leeftijd van drie tot negen jaar oud bevindt zich op het hoofdkwartier van WeWork in de wijk Chelsea, Manhattan. WeGrow is een onderwijsvorm waarbij leren een holistische en tranformationele ervaring hoort te zijn. De leeromgeving stimuleert samenwerking door de nadruk te leggen op transparante gemeentschappelijke ruimtes die in meer dan de helft van het onderwijsgebouw aanwezig zijn. Het gaat om vier leslokalen, gemeenschappelijke ruimtes, muziekkamers en toneelruimten om zo de creativiteit van leerlingen te stimuleren. 


De school is gebouwd met in het achterhoofd gehouden het feit dat kinderen wat kleiner zijn dan volwassenen. Er zijn drie verschillende plankniveaus aangebracht in de school voor elke leeftijdsgroep. Het is de bedoeling dat leerlingen hierdoor een gevoel van comfort en veiligheid ontvangen. De docenten kunnen echter ten alle tijde de volledige ruimte zien. Bovenin weerspiegelen akoestische wolken, gemaakt van vilt met verschillende natuurlijke vormen zoals de maan, koraal en verschillende landschappen. Het geheel is belicht met Ketra-bollen die in kleur en intensiteit verschuiven op basis van het tijdstip van de dag. 
Iedere onderwijsomgeving heeft een eigen indeling en ontwerp gebaseerd op het soort vakken dat daar wordt gegeven. Er zijn modulaire klaslokalen ontworpen, die samenwerking zouden moeten stimuleren. Verder zijn er puzzeltafels ontwikkeld in twee verschillende maten: ouder- en kindermaten. Dit is zo ontworpen om gelijkwaardigheid te bieden aan zowel kinderen en volwassenen. De lobby is binnen het onderwijsgebouw een gezamenlijke ruimte voor kinderen en docenten. Deze ruimte is voor de kinderen speels ingericht. De leerlingen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan verschillende geheugentrainingen, maar daarnaast anders kan worden ingericht om andere activiteiten te organiseren. De verschillende ruimten in het onderwijsgebouw worden verlicht met flexibele verlichtingssystemen om sfeereffecten te kunnen creëren die natuurlijke en comfortabele verlichting vormen gedurende de hele dag. 

Deel dit artikel