Nieuws

Video-intercom met handige snufjes in wooncomplex

In Lelystad bouwt Van Wijnen momenteel het wooncomplex Bataviahaven. Dit project is opgesplitst in verschillende woningtypen. Voor de 18 starterswoningen in dit project laat Van Wijnen het intercomsysteem van Openr installeren.

Dit intercomsysteem levert toegangsoplossingen waarmee op een digitaal slimme en veilige manier toegang wordt verleend aan gebouwen met meerdere gebruikers. In totaal worden in het nieuwbouwcomplex 175 koop- en huurwoningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. Het betreft verschillende type woningen zoals drielaagse stadshuizen met eigen tuin, penthouses, juniorappartementen en aangepaste appartementen. Het robuuste wooncomplex met strakke lijnen en kenmerkende hoge ramen doet denken aan de iconische pakhuizen en past bij het industriële karakter van de haven. 


In de toren van dit project worden achttien juniorappartementen gerealiseerd waarin innovatieve technologieën geïmplementeerd. Bij deze appartementen wordt het vernieuwende intercomsysteem van Openr toegepast. Deze applicatie levert toegangsoplossingen aan waarmee gebruikers op een digitaal slimme en veilige manier toegang krijgen tot een gebouw. Deze applicatie is vooral geschikt voor gebouwen waar veel mensen de hoofdingang passeren. 


Het intercomsysteem omvat een online dashboard dat 24 uur per dag beschikbaar is voor beheerders en gebruikers. In het online dashboard kunnen makkelijk virtuele sleutels worden aangemaakt om de toegank snel, slim en veilig te kunnen bedienen.


Dennis Kroon, junior projectontwikkelaar bij Van Wijnen, legt uit wat het nut is van dergelijke applicaties: “Omdat tegenwoordig alles en iedereen flexibel is en 24/7 digitaal bereikbaar moet zijn, is het ondenkbaar dat je je woning niet in kunt door bijvoorbeeld een storing van een intercomsysteem. Met het intercomsysteem van Openr heb je als bewoner 24/7 eenvoudig toegang tot je woning of kun je met een simpele app de deur openen voor iemand die je toegang wilt verlenen.”


Het intercomsysteem is draadloos en vraagt niet om een ingewikkelde installatie. Bij traditionele intercomsystemen heeft de intercom binnenposten en bekabeling nodig om in verbinding te kunnen staan met elke woning. Openr verbindt deuren met het internet waardoor deze eenvoudig overal te openen zijn. De intercom kan worden bediend met een app op de smartphone, laptop of tablet. 


Wooncomplex Bataviahaven wordt naar verwachting in 2021 opgeleverd. 

 

Deel dit artikel