Nieuws

10 genomineerden voor BNA Beste Gebouw 2020

De vakjury van architectuurprijs BNA Beste Gebouw 2020, onder leiding van oud-politica Neelie Kroes, selecteerde uit 103 inzendingen 17 projecten. Na een jureringsronde door Nederland bleven 10 genomineerde gebouwen over.

In de categorie Particuliere woonbeleving zijn dat het Tiny Holiday Home aan de Vinkeveense Plassen en het Huis met staart in Soesterberg. Leefbaarheid & sociale cohesie wordt vertegenwoordigd door Forum Groningen, de eigentijdse ‘kerk’ Domusdela in Eindhoven en Fenix 1 in Rotterdam. In de categorie Stimulerende omgevingen zijn de uitbreiding van de Rietveldacademie in Amsterdam en de tot bedrijfsverzamelgebouw verbouwde Werkspoorfabriek in Utrecht genomineerd. En in de categorie Identiteit & icoonwaarde zijn Parkpaviljoen Hoge Veluwe, museum Naturalis in Leiden en het vogelobservatorium Tij bij Stellendam genomineerd.


Alle 10 gebouwen maken kans op de vakjuryprijs en op de publieksprijs, waarvoor
nu kan worden gestemdOp 22 oktober maakt de jury bekend welk gebouw de Noord/Zuidlijn opvolgt als BNA Beste Gebouw van het Jaar, oftewel: het gebouw met de meeste meerwaarde voor mens en maatschappij. Tevens maakt zij dan ook de vier categoriewinnaars en de publiekswinnaar bekend en zal zij aan twee (niet genomineerde) gebouwen Eervolle Vermeldingen toekennen.

Deel dit artikel