Nieuws

BNA-Kubus voor Francine Houben

Architect-directeur Francine Houben mag op 1 november de BNA-Kubus in ontvangst nemen. De BNA-Kubus wordt twee keer per jaar uitgereikt aan een architect die zowel ambachtelijk als conceptueel een bijdrage levert aan de ontwikkeling van het architectenvak.

Houben is al decennia lang zeer productief in binnen- en buitenland en onderscheidt zich op zowel stedebouwkundig als architectonisch vlak. Bekende producten waaraan Houben een bijdrage heeft geleverd zijn: woonwijk Nieuw Terbregge, de Montevideo-toren (Rotterdam) en het Openluchtmuseum in Arnhem. 

De jury spreekt vol lof over de kwaliteiten van de architecte: "Francine Houben wil met haar ontwerpen een verhaal vertellen dat elke keer specifiek is toegesneden op de functie en de plek waar een gebouw of woonwijk wordt gerealiseerd. Het verhaal moet aanspreken, en daartoe creëert zij als een waar arrangeur een architectonische taal met een intrigerende geladenheid. Haar architectuur is niet abstract of dogmatisch, maar eerder speels en vaak kleurrijk."

De BNA-Kubus is eerder uitgereikt aan onder meer Koen van Velsen en Herman Hertzberger. Klik hier voor een volledig overzicht van de Kubuswinnaars. 

Deel dit artikel