Nieuws

Aannemer bouwt 's werelds eerste 3D-geprinte kasteel

In Minnesota bouwt aannemer Andrey Rudenko met 3D-printtechnologie een betonnen kasteel in zijn eigen achtertuin. Met 3 bij 5 meter is deze betonconstructie ‘s werelds eerste 3D-geprinte betonkasteel, en een van de grootste objecten die tot nu toe gemaakt zijn met 3D-printtechnologie.

 

Het project is ontstaan ​​uit de wens om een 3D-printer te maken die in staat is om duurzame, realistische en bewoonbare huizen te bouwen.  

Rudenko, die een achtergrond in de techniek en architectuur heeft, koos ervoor om eerst zijn fantastische kasteel te printen. Dit project geeft de maker de kans om te zoeken naar en te experimenteren met de grenzen en mogelijkheden die deze machine biedt aan bouwbedrijven. De unieke kenmerken en vormen van het kasteel bieden vele uitdagende mogelijkheden om dit te doen, en laten ruimte voor Rudenko om kleine aanpassingen aan de machine te maken. En natuurlijk, het is ook een prachtig visitekaartje voor zijn enorme 3D-printer.

Zijn uiteindelijke doel is om een printer te ontwikkelen die gebruikt kan worden door bouwbedrijven, draagbaar is en tussen de 30.000 en 50.000 dollar zal kosten.

 Hij print ongeveer 50 centimeter per dag, hoewel de grootte en breedte van de lagen variëren gedurende de constructie.

Deel dit artikel