Nieuws

Masterclass natuurinclusief bouwen door architect Rob Moritz

Rob Moritz, architect bij 19 het atelier en bekend van onder andere de transformatie van de watertoren in Zwolle, geeft tijdens het online Verbindingsfestival op 11 juni een masterclass over natuurinclusief bouwen.

Natuurinclusief bouwen is al geruime tijd populair, maar weet nog geen vaste voet aan de grond te krijgen. Onzekere factoren rond de kosten en baten, alsook wet- en regelgeving rond het bouwen met de natuur houden de transitie nog tegen. Volgens architect Moritz ligt de grootste kans voor natuurinclusief bouwen en ontwerpen in de integratie.


In zijn masterclass tijdens het Verbindingsfestival neemt Moritz u mee langs bouwkundige oplossingen voor natuurinclusief bouwen en wordt er gekeken naar praktische voorbeelden die aantonen hoe u nu al kunt bouwen voor mens én dier. Wist u bijvoorbeeld dat de getransformeerde Watertoren in Zwolle van 19 het atelier op vernuftige wijze onderdak biedt aan zwaluwen en vleermuizen?

 

Neem nu gratis deel aan het Verbindingsfestival

Het Verbindingsfestival is het eerste digitale festival voor professionals in de bouw, vastgoed, mobiliteit, openbare ruimte en wonen & zorg. Met ruim veertig sessies verdeeld over zes thema’s, waaronder natuurinclusief bouwen, is er voor ieder wat wils.


Heeft u nog geen ticket bemachtigd? Bekijk hier de hele line-up van het festival en meld u gratis aan.

 

Vlakvullende vijfhoek
Moritz verscheen eerder in Stedebouw & Architectuur met MSG de Garve, dat een gevel kent met een bijzonder verhaal. Deze is namelijk gebaseerd op een wiskundige formule, die zich bij toeval op een zomerse dag openbaarde aan Moritz. Lees het artikel hier.

Deel dit artikel