Nieuws

BNA verkent toekomstscenario's gevolgen coronapandemie

BNA heeft nieuwe toekomstscenario’s ontwikkeld waarin de mogelijke gevolgen van de coronapandemie voor de architectenbranche en de architectenbureaus zijn verkend. Deze zijn in twee afzonderlijke publicaties uitgebracht.

De eerste publicatie van BNA draagt de naam Catch Covid-19. Dit zijn omgevingsscenario’s voor de branche als geheel, waarbij van buiten naar binnen wordt gedacht. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waar een organisatie zelf geen invloed op heeft maar die wel heel bepalend zijn? De tweede publicatie, Countering Corona, behandelt doelscenario’s waarbij van binnen naar buiten wordt gedacht. Welke strategische keuzes kun je met je organisatie maken in een gegeven context? Deze scenario’s zijn geen voorspellingen, geeft de BNA aan, maar vormen een strategisch instrument om mogelijke toekomsten in kaart te brengen en daarover in dialoog te gaan of keuzen voor organisaties of bedrijven te onderbouwen.

Catch Covid-19

De BNA heeft vier nieuwe omgevingscenario’s ontwikkeld voor architectenbranche in (post-)coronatijd. Welke invloed zal de coronapandemie op de architectenbranche hebben? Wat gebeurt er bij economische krimp of juist weer groei en wat als de sturing bij de overheid of juist bij de markt ligt? Deze publicatie is bedoeld te helpen bij de oriëntatie op de nabije toekomst.

Countering corona

BNA heeft vier prikkelende doelscenario’s ontwikkeld voor architectenbureaus in (post-)coronatijd. Laat je je met je bureau ‘na corona’ primair drijven door waarden of – al dan niet noodgedwongen  door financiën? Geloof je als bureau dat de vernieuwing van de branche vooral in digitalisering zit of juist in de mensen? Deze scenario’s zijn geen voorspellingen, maar beschrijven mogelijke toekomsten die helpen om positie te kiezen. Gebruik ze om de toekomststrategie van je bureau te bepalen.

De toekomstscenario's zijn exclusief voor BNA-leden, maar zijn ook te bestellen in de BNA Shop.


In de Innovatiecatalogus interviewen wij Fred Schoorl, directeur van de BNA, over de toekomst van ontwerp. De coronapandemie passeert ook de revue. Schoorl: "Door de coronacrisis is het bewustzijn terrein aan het winnen dat gezondheid ruimtelijke consequenties en dus impact op de architectuur heeft. En dat bewustzijn is blijvend, verwacht ik."

De Innovatiecatalogus verschijnt jaarlijks en is een gezamenlijke uitgave van Stedebouw & Architectuur en Duurzaam Gebouwd. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de uitgave, of word lid van ons platform om gegarandeerd een exemplaar te ontvangen.

Deel dit artikel