Project

Vier nieuwbouwplannen voor betaalbare woningen in Woensel

Vier oude schoollocaties in Woensel krijgen de komende jaren een metamorfose. De gemeente verkoopt de locaties aan verschillende ontwikkelaars. Het gevarieerde woonprogramma van de vier plannen bestaat grotendeels uit goedkope en middeldure duurzame koopwoningen.

“De vraag naar woningen in Eindhoven is groot. Met deze vier ontwikkelingen slaan we twee vliegen in één klap. De woningen die gebouwd worden leveren een bijdrage aan onze woningopgave en we geven de gebieden een opwaardering die ze verdienen. Ook hebben we de markt uitgedaagd om hun ambities voor duurzaamheid te tonen. Daar zijn deze inschrijvers goed in geslaagd. Ik ben blij dat we in verschillende buurten nieuwe betaalbare koopwoningen kunnen toevoegen. Dat is precies waar de bewoners in Woensel behoefte aan hebben”, aldus wethouder Yasin Torunoglu (Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling).

Overzicht locaties

In maart van dit jaar is de gemeente een openbare verkoopprocedure gestart voor de vier oude schoollocaties in Woensel. Dit zijn de locaties met partijen die zijn geselecteerd:

 • Jan Heynslaan 4, oud ULO-schoolgebouw 
  • Ontwikkelaar: VORM
 • Vlokhovensweg 41, 41a, oude meisjesschool (ook wel bekend als het BACS-gebouw) met het deels afgebrande schoolgebouw van De Rungraaf 
  • Ontwikkelaar: Van Grunsven Ontwikkeling 
 • Vitruviusweg 41, voormalige basisschool De Korenaar 
  • Ontwikkelaar: Collectief Duurzaam Bouwen 
 • Generaal de Collaertpad 2 / Generaal Coenderslaan 59, gesloopte basisschool de Phoenix met ’t Generaaltje, het voormalig onderkomen van Jong Nederland Rapenland
  • Ontwikkelaar: PPO

Vervolgproces

De partijen willen graag bijdragen aan de versnelling van de woningbouwproductie in Eindhoven. Zij gaan nu aan de slag met het verder uitwerken van de plannen. In het vervolgproces zullen zij ook het participatieproces met de omwonenden oppakken. Bij voorkeur worden de gewijzigde bestemmingsplannen nog in 2021 ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad, zodat in 2022 gestart kan worden met de bouw.

Deel dit artikel