Nieuws

Grootste stadsmaquette van legosteentjes tentoongesteld in KAF

Op vrijdag 16 september opende de burgemeester van Almere de deuren van de KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) Architectuur Studio. Hier is de grootste stadsmaquette gemaakt van LEGO steentjes te bekijken.

De stadsmaquette is sinds 17 september gratis te bewonderen voor het publiek. Vanaf 22 september worden er ook speciale workshops met LEGO-architecture gestart. 


Uitdaging

Voor de realisatie van dit project heeft de KAF Dirk Denoyelle gevraagd, één van de veertien officiële LEGO Certified Professionals. Samen met ontwerpbureau Amazings zijn 27 Almeerse architectonische landmarks en de stad Almere nagebouwd.  Voor sommige gebouwen is dat echt een uitdaging, aangezien veel gebouwen vormen hebben die afwijken van de rechte LEGO steentjes.


Architectuur voor iedereen

”Iedereen vindt Lego leuk. Jonge kinderen, maar ook wereldberoemde architecten. Straks vindt iedereen ook architectuur leuk,” vertelt Jeroen van de Wiel, algemeen directeur KAF. ”Hiermee geven we architectuur terug aan de stad, want architectuur is voor en van iedereen.”

Deel dit artikel