Nieuws

Garage Kruisplein: parkeren in ondergrondse parkeerstad

Garage Kruisplein tegenover het pas geopende CS Rotterdam met waterberging is in gebruik genomen. De bouw van de garage , met ondergrondse straat en rotonde is in 2009 gestart. De garage biedt plek aan 760 auto’s.

De afslag in de Weenatunnel geeft toegang tot een 150 meter lange ondergrondse straat. Aan het einde daarvan ligt een ondergrondse rotonde. Deze weg geeft naast toegang tot de nieuwe garage, straks ook toegang tot de Schouwburgpleingarage. Op dit moment wordt er nog volop gebouwd aan deze ondergrondse verbinding tussen de twee garages. Deze klus wordt dit jaar afgerond.

De bouw van de Rotterdamse Kruispleingarage is ruim binnen budget gebleven. Bij het project werd in 2012 uitgegaan van een meevaller van 5,6 miljoen euro. Daar is in 2013 nog eens bijna een zelfde bedrag bijgekomen, waardoor de totale meevaller op 10,6 miljoen euro is uitgekomen. Het totale bouwbudget is hiermee uitgekomen op ruim 120 miljoen euro.

 Met het project Kruispleingarage is volgens wethouder Karakus (wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed, stedelijke economie) opnieuw onderstreept dat Rotterdam de stad van het bouwen is. ,,Dit was een complex project waarbij op twintig meter diepte gebouwd moest worden in een drukke omgeving. En al die tijd moest de winkel open blijven. Auto’s, openbaar vervoer en voetgangers moesten hun weg kunnen blijven vinden en bedrijven moesten bereikbaar blijven. Dat is niet altijd even makkelijk geweest. Ik ben trots dat het is gelukt door de goede samenwerking van alle partijen in dit gebied.’’

Deel dit artikel