Nieuws

De mooiste landschapsarchitectuur van 2015

Het World Architecture Festival kende dit jaar talloze innovatieve en oogstrelende projecten. Ook de landschapsarchitectuur bleef hierin niet achter. Bekijk hier de winnaar van de Landscape of the Year Award.

Eerder zag u bij ons het beste gebouw van 2015, inclusief de winnaars per categorie van gerealiseerde projecten, die tijdens het World Architecture Festival is bekroond. De jury nam ook de landschapsarchitectuur onder de loep en kwam tot onderstaande conclusie.
 

Landschapsarchitectuur van het jaar 2015

De winnaar van Landscape of the Year 2015 is: Yanweizhou Park in China, door Turenscape International. Dit project toont volgens de jury een 'repliceerbaar en veerkrachtige oplossing voor grootschalige bescherming tegen overstromingen'.
 

"Het Yanweizhou project ligt aan de monding van drie rivieren, ieder meer dan 100 meter breed, en gebruikt hiervoor een baanbrekende strategie om een waterbestendige dijk te creëren die bedekt is met lokale begroeiing en daarmee weerstand biedt tegen overstromingen. De voetpaden en paviljoenen van het park zijn geïntegreerd in de beplante terrassen." Ook werd het project geprezen om de speelse wijze waarop de bruggen beide zijdes van de rivier samenbrengen.
 

Doel van het project was om het landschap te beschermen, maar ook om een attactie te bieden nabij het concertgebouw van de stad. De bruggen over de twee rivieren zijn rood en geel gekleurd als referentie naar de Chinese drakendans traditie.

Deel dit artikel