Nieuws

Laatste kans: meld u aan voor de Verbindingsdag Gezonde Scholen

Op 11 november komen architecten, gemeenten, schoolbesturen en marktpartijen bijeen om de urgente scholenbouwopgave te tackelen. Verzeker uzelf van een ticket en meld u nu gratis aan.

De Verbindingsdag Gezonde Scholen wordt georganiseerd door Stedebouw & Architectuur, in samenwerking met Ruimte-OK en Duurzaam Gebouwd. De digitale kennismiddag zoekt naar concrete maatregelen die scholen nu kunnen nemen, geholpen door de investeringsimpuls van de overheid, om de ventilatie- en energievoorziening van scholen te verbeteren. Het uiteindelijke doel: een algemene kwaliteitsverbetering voor scholen, docenten en leerlingen.

Mis het niet: meld u nu gratis aan.

Inspirerende keynotes

Tijdens de Verbindingsdag Gezonde Scholen nemen vier keynotesprekers u mee door ontwikkelingen op gebied van gezonde scholen.


Chantal Broekhuis, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug

Kinderen leren aantoonbaar beter in een gezonde en groene leeromgeving. We weten dit maar al te goed en toch loopt het systeem vast als het om het realiseren van gezonde schoolgebouwen gaat. Bijzonder eigenlijk, want we willen allemaal het beste voor onze kinderen. Zouden we het dan samen anders en beter kunnen doen?


Thomas Bögl, architect-directeur en partner bij LIAG architecten en bouwadviseurs

De gebruiker centraal, dat is waar het om draait. Gebouwen zijn tenslotte middelen en geen doel op zich. Thomas gaat in op drie schoolgebouwen in LIAGs portefeuille die op succesvolle wijze zijn vormgegeven om een duurzame en kwalitatieve lesomgeving te creëren.


Tanja van Nes, beleidsadviseur bij de PO-raad

De sectorale routekaart voor de verduurzaming van het onderwijsvastgoed legt de urgentie van de scholenbouwopgave bloot, maar geeft ook handvatten om de klimaatambities voor onderwijshuisvesting te bereiken. Tanja neemt ons mee door deze routekaart en laat zien wat je nu al kunt doen om je ambities te verwezenlijken


Michiel Sussenbeek, Saint-Gobain Projects

De keynote sessie van Saint-Gobain geeft inzicht in hoe gezonde en toekomstbestendige scholen praktisch worden gerealiseerd. Zij lichten dit toe aan de hand van het onderzoek dat zij deden samen met DGMR, bba binnenmilieu en Nibe, dat onderzocht hoe een zo goed mogelijk schoolgebouw wordt ontworpen waarin leerlingen beter presteren en leerkrachten minder stress ervaren én een lager ziekteverzuim hebben.

Meld u gratis aan

De Verbindingsdag Gezonde Scholen eindigt met een concrete vervolgstap om schoolgebouwen duurzamer en gezonder te maken. Dus kijk mee, maak aantekeningen en lever feedback via de chatfunctie. Mis het niet: meld u hier aan.


De Verbindingsdag Gezonde Scholen wordt georganiseerd door Stedebouw & Architectuur in samenwerking met Marco van Zandwijk van Ruimte-OK en Duurzaam Gebouwd. Het event is geheel digitaal te volgen via onze krachtige congrestool.

Deel dit artikel