Nieuws

's Werelds eerste ondergrondse park vernieuwt openbare ruimte

Sinds 17 oktober kunnen inwoners en bezoekers van New York een glimp opvangen van het eerste ondergrondse park ter wereld. The Lowline Lab is een tentoonstelling die laat zien hoe technologie ingezet kan worden om verlaten stedelijk gebied om te zetten in een groene, leefbare ruimte.

Het ondergrondse lab is gerealiseerd door organisatie The Lowline en is gesitueerd aan de Essex Street in New York. De installatie in dit minipark is gratis te bezoeken en toont innovatieve technologie, ondergronds landschapsontwerp en ideeën om stedelijke gebieden en openbare ruimten te hergebruiken.
 

Transformatie stedelijk gebied

Met name de situering is een belangrijk onderdeel. Het park bevindt zich onder een verlaten trolleystation en is zo ontworpen dat daglicht naar binnen kan schijnen, zodat er planten in het park kunnen groeien. De 5.000 vierkante meter grote ruimte is tot maart 2017 gratis te bezoeken in weekenden van 12:00 tot 18:00 uur.


Doordeweeks wordt het park onder andere gebruikt door het Young Designers Program (YPD), een initiatief van The Lowline om jeugd op te leiden in wetenschap, technologie, kunst en wiskunde. The Lowline Lab is bedoeld als test voor The Lowline, 's werelds eerste ondergrondse park. Op 14 juli 2016 is toestemming gegeven door New York City om dit park te gaan realiseren.
 

Bekijk voor meer informatie onderstaande video of lees hier verder .

Deel dit artikel