Nieuws

Eerste LEED gold certificering voor magazijn in Nederland

Het nieuwe cross-docking magazijn van Forbo Flooring in Assendelft heeft de toonaangevende LEED gold certificering ontvangen. Daarmee is het gebouw het eerste magazijn in Nederland dat deze duurzame onderscheiding kreeg toegekend. In totaal ontvingen slechts tien bouwprojecten in ons land een LEED gold of platinum certificering.

 

Het slimme magazijn beschikt onder andere over veel zonnepanelen, automatisch dimmende verlichting in de gangen, LED kantoorbelichting en een super efficiënte HR-verwarmingsinstallatie. Daarnaast gebruiken de sanitaire ruimten nauwelijks water en besparen de geoptimaliseerde cross-docking activiteiten vooral heel veel transportkilometers en CO2.

 

Showcase example of sustainable design

De USGBC (United States Green Building Council) noemt het gebouw een ‘showcase example of sustainable design’. De uitreiking van het certificaat omringt met lezingen en een rondleiding vindt 24 september plaats tijdens een speciaal event met onder andere de CEO’s van de USGBC en Forbo Flooring. Hiervoor bent u van harte uitgenodigd.

 

Efficiënt en milieubewust logistiek

Het nieuwe magazijn wordt gebruikt voor cross-docken en distributie, en staat op het bedrijventerrein van Forbo Flooring in Assendelft. Reden voor de bouw is de toename van de cross-dock activiteiten bij Forbo in Assendelft. Cross-docking is een efficiënt en milieubewust logistiek proces, waarbij verschillende vloerbedekking producten uit verschillende Forbo-vestigingen worden samengevoegd in één vrachtwagen voor vervoer naar de klant; dit resulteert in veel minder transportkilometers en dus veel minder CO2-uitstoot.

De officiële uitreiking van het LEED gold certificaat vindt op 24 september om 13.00 uur plaats in Assendelft als onderdeel van de DGBW (Dutch Green Building Week). Rick Fedrizzi, CEO van de Amerikaanse USGBC, zal het certificaat overhandigen aan Forbo’s CEO Matthias Huenerwadel.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht op http://www.dgbw.nl/week/programma/creating-better-environments

 

 

Deel dit artikel