Bedrijfsnieuws

Unieke mogelijkheden voor architect dankzij innovatie Wicona

De eendelige aluminiumvleugel ventilatieklep met uitstekende warmte-isolatie speelt in op de vaak door architecten geuite wens om smalle en hoge openingselementen voor gevels en vensterrijen te kunnen combineren met grote vaste beglazingen. Een ontwikkeling die aansluit bij de actuele focus op natuurlijke ventilatie bij het ontwerpen van duurzame gevels.

Een nieuwe ervaring biedt de variant met een gepatenteerde, in de vleugel geïntegreerde motor. Het contact met de buitenwereld en de vrije blik worden niet gestoord door kettingen, assen of grepen. Via een afstandsbediening of gebouwbeheersysteem beweegt de openingsvleugel volledig automatisch. Deze kettingloze aandrijving heeft als grote voordeel dat de architect in zijn ontwerp niet wordt gehinderd door zicht belemmerende obstakels. Bovendien biedt de Wicline Evo serie aanzienlijk meer mogelijkheden om grote, vaste glasgevels te combineren met staande ventilatie tot wel 3.000 mm etagehoogte. De ontwerper heeft de vrijheid om profielaanzichten en oppervlakken een harmonieus geheel met de gevel te laten vormen en kan eigen accenten aanbrengen in de vormgeving.


De innovatie past in de visie van de Wicline 75 Evo serie, met hoge technologische eisen, duurzame materialen en optimaal energiebeheer. Projectmanager Johan van Dormael van Wicona: “Bij nieuwbouw projecten wordt de architect bijna in een onmogelijke spagaat gedwongen om aan alle eisen van ontwerp, duurzaamheid, betrouwbaarheid, materiaalgebruik en -kosten te voldoen. Het is onze taak om met flexibele, betrouwbare en state-of-the art systemen optimaal te faciliteren en ondersteunen. En als het gebouw er dan staat, zijn we net zo trots als de architect dat het weer is gelukt om de wereld een stukje mooier en beter te maken.”

Deel dit artikel