Nederland beweegt nog veel te weinig en daarom groeit de roep om de openbare ruimte beweegvriendelijker te maken. Het nieuwe platform Ruimte voor Bewegen vormt een brede coalitie van partijen die hierachter staan en als gezamenlijke missie hebben: in 2040 beweegt 75 procent van de Nederlanders voldoende. Veel meer daarover lees je in het eerste nummer van het (nu gratis) magazine Ruimte voor Bewegen.
Nieuw platform en magazine: Ruimte voor Bewegen

In het nieuwe magazine ontdek je de volle breedte van de beweegvriendelijke omgeving: van sporten en spelen tot ontmoeten en bewegen. Het magazine is een verlengstuk van het platform Ruimte voor Bewegen, onderdeel van ons moederconcern Acquire, dat is opgericht om professionals samen te brengen, om kennis te delen en verbindingen te leggen tussen het fysieke en sociale domein. Want in onze ogen kunnen zij niet zonder elkaar bij het bereiken van het ultieme doel: 75 procent van de Nederlanders in 2040 voldoende te laten bewegen.
Gelukkig gebeurt er al ontzettend veel op dit gebied, zodat Ruimte voor Bewegen kan samenwerken met kennispartners, ambassadeurs, supporters en vrienden van Ruimte voor Bewegen. Wie hieraan een steentje wil bijdragen, kan zich ook aansluiten. In het magazine lees je meer over de mogelijkheden.
Gratis
De eerste editie van het magazine is nu gratis beschikbaar, zodat iedereen vrijblijvend kan kennismaken met Ruimte voor Bewegen en het magazine.

Lees onder meer over:
- Forse impuls voor beweegvriendelijke omgeving Haarlem (foto boven).
- Hoe Zwolle de publieke ruimte herverdeelt.
- Laat kinderen toch gewoon buiten spelen!
- Het onderschatte potentieel van schoolpleinen.
- Avontureneiland in Borne (foto onder).

Sluit je vóór 1 juni aan bij Ruimte voor Bewegen en ontvang met de code RVB2025! 10% korting op een jaarabonnement.
Ga nu naar het magazine >>
Blijf ook op de hoogte van al ons nieuws en abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van Stedebouw & Architectuur.
Bron: Ruimte voor Bewegen
Foto (bovenaan): Shutterstock
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Groots denken en grote plannen vergen stevig leiderschap
7 jul om 07:30 uur 12 minGebiedsontwikkeling vraagt naast het maken van stedenbouwkundige plannen om diverse vormen van samenwerking,…
Oud-minister Sybilla Dekker: ‘Begrijp hoe besturen werkt’
30 jun om 07:30 uur 13 minJarenlang stopte het Rijk de ruimtelijke ordening onder de zoden. Tot verdriet van Sybilla Dekker, voormalig…
Bewoners maken de buurt
25 jun om 07:30 uur 6 minDe Amsterdamse Rekenkamer waarschuwde dit voorjaar voor onleefbare en onveilige nieuwbouwwijken. In een column…
Nieuwe inspiratie voor toekomst en inrichting van Nederland
23 jun om 09:30 uur 14 minVanuit haar studie en werk ontwikkelde Mare de Wit niet alleen een scherpe focus op het thema water, maar ook…
Gebiedsontwikkeling: mens en maatschappij te veel een niche
12 jun om 07:30 uurVrouwen domineren ons nieuwe themanummer Gebiedsontwikkeling en niet in het minst dankzij de keuze van…
‘Hoe zit het sociaal weefsel in elkaar?’
11 jun om 07:30 uur 14 min“Misschien zijn we te veel gaan leunen op techniek, ratio en economie.” Vandaar dat hoogleraar Co Verdaas, nu…
Pleinen synoniem voor publieke gezondheid
21 mei om 07:30 uur 8 minTijdens het sfeervolle, tweede Blue Zone Festival in Amersfoort - boordevol kennis en ontmoeting - stonden…
Reactie toevoegen