Nieuws

Bijna 400 woningen in Zwijndrecht worden duurzaam

De drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen een duurzame upgrade. Met de upgrade moeten de woningen helemaal toekomstproof zijn.

Alledrie de gebouwen krijgen een vernieuwde uitstraling en de isolatie wordt verbeterd, waarmee een forse energiesprong wordt gerealiseerd. In de woningen vernieuwt Team ERAflats de keuken, badkamer en het toilet, afhankelijk van de huidige conditie. Samen met de isolatiemaatregelen betekent dit voor de bewoners een mooie verbetering van het wooncomfort. 


Om de bewoners tijdens de werkzaamheden te ontzorgen, wordt een badhuis geplaatst. Hierin zijn luxe badkamers en rustruimtes aanwezig. De badkamers beschikken over een toilet, inloopdouche, een wastafel met spiegel en zijn voorzien van ledverlichting en vloerverwarming. Ook een ruimte met wasmachine en wasdroger maakt deel uit van het badhuis. In de rustruimtes is ruimte voor ongeveer vijf bewoners tegelijkertijd. 


De start van het project is voor Team ERAflats extra bijzonder. De combinatie van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour voert hierdoor bij meer dan 1000 woningen tegelijkertijd groot onderhoud uit. Voor de bouwer en naamgever van de flats, die in de hele randstad sinds de jaren '60 en '70 in de stad te vinden zijn, is dit een extra feestelijk moment geweest. 

Deel dit artikel