Nieuws

NEINVER en MAB Development werken aan nieuw outletcenter in Werl

De joint venture tussen NEINVER en MAB Development werkt aan een nieuw outletcenter in Werl in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De eerste gesprekken met de gemeentelijke autoriteiten zijn voorspoedig verlopen en de en de grond langs de autoweg A445 en de federale snelweg B1 is gesecureerd.


NEINVER en MAB Development expanderen momenteel in Duitsland, Nederland en Frankrijk. De joint venture heeft recent de benodigde grond via opties gesecureerd voor de bouw van een outletcenter in het Duitse Werl in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De percelen grenzen aan de autoweg A445 bij de afslag ‘Werl Zentrum’ en aan de federale snelweg B1.

Succes

Met het project in Werl willen de partners voortbouwen op het succes van ‘Roppenheim The Style Outlets’, een outletcenter in de Franse Elzas dicht bij de Duitse grens, dat in april 2012 voor het eerst zijn deuren opende. Voor NEINVER en MAB Development was dit eerste project een belangrijke mijlpaal in de wederzijdse samenwerking. Het outletcenter overtrof meteen in het financieel jaar 2012 de meest optimistische verwachtingen van de twee partners.

Optimaal bereikbaar

De eerste onderhandelingen met vertegenwoordigers van het stadsbestuur van Werl onder leiding van de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Werl (Gesellschaft für Wirtschaftsförderung und Stadtentwicklung) zijn zeer succesvol verlopen. De projectontwikkelaars NEINVER en MAB Development en het stadsbestuur zijn er allemaal van overtuigd dat Werl qua ligging alle troeven in handen heeft die cruciaal zijn om een outletcenter tot een succes te maken. Niet alleen de bereikbaarheid is optimaal, maar ook de aanwezige koopkracht in de regio van Werl en de grote aantrekkingskracht die het gebied heeft op toeristen.
De komende periode wordt het ontwerp verder uitgewerkt en het vergunningstraject doorlopen. De jointventurepartners werken hiertoe nauw samen met de lokale beleidsmakers van de gemeente.

Deel dit artikel