Nieuws

Biomimicry Hotel Breeze wint EZK Energy Award 2019

Hotel Breeze heeft mede door gebruik te maken van het Earth, Wind & Fire concept de EZK Energy Award 2019 gewonnen, uitgereikt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het biomimicry concept dat is toegepast in Hotel Breeze stimuleert de natuurlijke airconditioning van termietenheuvels. In deze vernieuwende ecotechniek wordt optimaal gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen wind, water, zon en de aarde, gecombineerd met innovatieve technologie.


Bekijk hieronder een video over de verduurzaming van Hotel Breeze.

EZK Energy Award

Jaarlijks wordt de EZK Energy Award uitgereikt aan organisaties die zich positief van anderen onderscheiden op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Dat Hotel Breeze als winnaar uit de bus kwam is te danken aan de combinatie van zowel het Earth, Wind & Fire totaalconcept, de navolgbaarheid én opschalingsmogelijkheden. “Hierbij zijn zij net iets verder gegaan dan alle anderen”, aldus de jury.


"Wind wordt door het hotel gecirculeerd door buitenlucht die in schachten en ventilatieopeningen stroomt, waarin de klimaatcascade de lucht in de winter verwarmt en bevochtigt en in de zomer koelt", legt dr. ing. Bronsema uit, raadgevend ingenieur en docent/ onderzoeker bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. De totale verduurzaming resulteerde onder meer in een EPC van 0 én een BREEAM Excellent-certificering.

Deel dit artikel