Nieuws

Louise Marie is paradijs van wooncomfort

Het braakliggende gedeelte op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat in Antwerpen krijgt onder de naam Louise Marie een nieuwe residentiële bestemming. De bouwwerkzaamheden starten in voorjaar 2019 en de oplevering is naar verwachting eind 2022.

Het woonproject heeft de naam de danken aan het kinderziekenhuis dat er eeuwen geleden gevestigd was. Het project bestaat uit twee gebouwen. Een groot glazen scherm verbindt de twee gebouwen met elkaar. Samen met de overkapping van de Antwerpse ring zal dit scherm ervoor zorgen dat Louise Marie een centraal gelegen oase van rust wordt, met een strategische ligging aan de rand van de stad. Door de strategische ligging, hebben bewoners vrijwel direct toegang tot de Ring van Antwerpen en de E19 met een verbinding naar onder andere Gent en Breda.


Van klein naar groot 

Het complex bestaat uit 207 appartementen en penthouses, verdeeld over twee gebouwen. Een 1-kamerappartement heeft een minimum woonoppervlakte van 54 m2 en is beschikbaar vanaf €179.500,-. Bij tweekamerappartementen start het aanbod vanaf 82 m2 woonoppervlakte en €219.500,-. Ten slotte zijn er nog driekamerappartementen met minimum woonoppervlak van 98 m2 vanaf €299.500,-. 


Blikvanger

Het woonproject wordt dankzij de opmerkelijke architectuur een nieuwe blikvanger in de Antwerpse skyline. Voor het ontwerp werkte CORES Development samen met POLO Architects. Zij tekenden de twee gebouwen, Louise en Marie, uit die met elkaar zijn verbonden door een glazen scherm. Dit scherm creëert een akoestisch microklimaat in de gemeenschappelijke binnentuin waarvan de bewoners gebruik kunnen maken. Het ultieme wooncomfort

Om de veiligheid van de bewoners te waarborgen, beschikt het wooncomplex over een inwonende conciërge. De bewoners kunnen daarbij gebruik maken van een mobiele app die toegang biedt tot een waaier van praktische en operatieve voorzieningen die het wooncomfort naar een hoger plan tillen. De bewoners kunnen bijvoorbeeld een beroep doen op de klusdienst, een babysit- of een strijkdienst.


Deel dit artikel