Nieuws

Bouw Gemaalhuis Hoofddorp gestart

Op woensdag 6 februari is gestart met de bouw van het Gemaalhuis in Hoofddorp, ontwikkeld door Timpaan. Het gaat om een project met in totaal 84 woningen.

Het plan wordt gerealiseerd bij de entree van Hoofddorp en werd in het najaar van 2016 geselecteerd als beste plan van een prijsvraag die werd uitgeschreven door gemeente Haarlemmermeer. Op deze locatie worden 84 woningen gerealiseerd, waaronder 30 grondgebonden koopwoningen, 40 huurappartementen en 14 koopappartementen.

ZEN-principe

De woningen en appartementen worden gebouwd volgens het ZEN-principe, wat staat voor zeer energiezuinige nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, verkoeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt is de maat voor energiezuinigheid) van 0,09 voor diverse woningen tot zelfs energieneutraal, ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten. 


De bouw wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie Gemaalhuis VOF. Alle woningen binnen het project zijn inmiddels verkocht, dan wel verhuurd. De oplevering van het project staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.

Deel dit artikel