Meld u nu aan voor de STIPO training, de stad op ooghoogte.
STIPO masterclass Stad op Ooghoogte helpt u op weg.
Bent u geïnteresseerd in de stad op ooghoogte en wat dat voor uw gemeente kan betekenen, kom dan naar de masterclass Stad op Ooghoogte, georganiseerd door STIPO team voor stedelijke ontwikkeling in Rotterdam.
Wat leert u?
Hans Karssenberg: “In de masterclass Stad op Ooghoogte kijken we naar het samenspel tussen de begane grond van het vastgoed, de plinten en de buitenruimte. Samen beïnvloeden deze de aantrekkelijkheid van de straten. Maar het gaat niet alleen om de fysieke kant (het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte). We gaan ook in op de programmatische kant (welke functies hebben waar een plek?) en op het eigenaarschap (wie is en wie voelt zich verantwoordelijk?). Centraal staat de vraag: Hoe kun je sturen op een goede stad op ooghoogte, (en waarom zou je dat eigenlijk doen)?”
Ervaring in andere steden
STIPO heeft veel ervaring met de stad op ooghoogte. Het bureau werkt samen met veel steden, van Maastricht tot Groningen, van Rotterdam tot Arnhem, van Nieuwegein tot Nijmegen. Zo heeft Rotterdam als eerste stad in de wereld een plintenstrategie ontwikkeld, met STIPO – een strategie waarvan vooral de voetganger profijt heeft. Ook in het buitenland is STIPO actief met de stad op ooghoogte. Profiteer van deze ervaringen en kom naar de masterclass en zet een eerste stap op ooghoogte.
Feiten op een rij
Datum: Donderdag 14 juni 2018
Locatie: STIPO (het gele gebouw) - Zomerhofstraat 82 - 3032 CM Rotterdam
Tijden: 09.30 – 16.30 uur
Trainer: Hans Karssenberg
Tarief: € 395,-
Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Groots denken en grote plannen vergen stevig leiderschap
7 jul om 07:30 uur 12 minGebiedsontwikkeling vraagt naast het maken van stedenbouwkundige plannen om diverse vormen van samenwerking,…
Oud-minister Sybilla Dekker: ‘Begrijp hoe besturen werkt’
30 jun om 07:30 uur 13 minJarenlang stopte het Rijk de ruimtelijke ordening onder de zoden. Tot verdriet van Sybilla Dekker, voormalig…
Modernisering onderwijsvastgoed moet radicaal anders
26 jun om 07:30 uurDe nood tot vernieuwing van onderwijshuisvesting is hoog. Te veel schoolgebouwen zijn gedateerd en ongezond.…
Bewoners maken de buurt
25 jun om 07:30 uur 6 minDe Amsterdamse Rekenkamer waarschuwde dit voorjaar voor onleefbare en onveilige nieuwbouwwijken. In een column…
Nieuwe inspiratie voor toekomst en inrichting van Nederland
23 jun om 09:30 uur 14 minVanuit haar studie en werk ontwikkelde Mare de Wit niet alleen een scherpe focus op het thema water, maar ook…
Van der Pekbuurt: verrassend eenvoudig en geraffineerd
19 jun om 07:30 uur 6 minDe Van der Pekbuurt lag onlangs nog onder een kritisch vergrootglas, maar je kunt het ontwerp van Jan Ernst van…
Gebiedsontwikkeling: mens en maatschappij te veel een niche
12 jun om 07:30 uurVrouwen domineren ons nieuwe themanummer Gebiedsontwikkeling en niet in het minst dankzij de keuze van…
‘Hoe zit het sociaal weefsel in elkaar?’
11 jun om 07:30 uur 14 min“Misschien zijn we te veel gaan leunen op techniek, ratio en economie.” Vandaar dat hoogleraar Co Verdaas, nu…
Reactie toevoegen