Nieuws

Hoe maken we scholen weer toekomstbestendig?

Niet alleen de woningbouw krijgt de komende tijd een impuls. In de utiliteitsbouw zien we in 10.000 onderwijsgebouwen een belangrijke vastgoedgroep om onder handen te nemen. Tot op de dag van vandaag worden het binnenklimaat en de energielekken in de meeste scholen bekritiseerd door media en onderzoeksbureaus. 80% van het vastgoed is toe aan een complete make-over en renovatie, mede omdat ze een veel te hoog CO2-gehalte hebben.

 

Schoolbesturen en bouwers staan voor de opgave om scholen weer toekomstbestendig en fris te maken. Een uitdaging voor schoolbesturen is om de core business te combineren met een duurzaamheidsstrategie.


Het is aan de bouw- en vastgoedsector om de besturen te adviseren, te ontzorgen en lange termijn samenwerkingen te realiseren, bijvoorbeeld in de vorm van (energie)prestatiecontracten.


Ben jij werkzaam in de onderwijssector, bij een gemeente of werk je als adviseur of architect? En wil jij concrete handvatten en praktijkcases horen? Dan nodigen wij je graag uit voor het Duurzaam Gebouwd seminar Duurzame Scholen op 14 november. Partners van Duurzaam Gebouwd kunnen zich gratis aanmelden en niet leden betalen slechts € 57,-. U ontvangt dan ook de scholenbouweditie van Stedebouw & Architectuur met gasthoofdredcteur Marco van Zandwijk. Marco is ook voorzitter van het Duurzaam Gebouwd seminar Duurzame Scholen.

Deel dit artikel