Artikel

Voorkom geluidsoverlast met Trillingsisolatie G+H Akoestiek

Hakron is vertegenwoordiger van het pakket trillingstechniek van G+H Akoestiek voor Nederland en België in de bouw. Met deze range G+H-producten worden contactgeluiden uit de constructie gehaald, door isolatie en dempen van de trillingen. De samenwerking omhelst naast de levering van de producten ook deskundige projectondersteuning van de engineering.

Zowel in de natte bouw als de prefab bouw zijn deze producten toepasbaar. Trillingsisolatie wordt onder meer toegepast bij bioscopen, gymzalen, theaters, fitnesscentra, machinefundaties, laboratoria, isoleercellen, operatiekamers, installaties op daken van gebouwen en in de fundatie van woningbouw langs het spoor. 


Het pakket Trillingsisolatie omvat drie hoofdgroepen:
 

  1. Rubber oplegmaterialen zoals Mafund platen voor betonfundaties of Vibradin/Vibrafoam voor kanaalplaatoplegging.  

  1. Vibrex lengte-dempbeugels voor zwevende dekvloeren en wanden. 

  1. Trillingdempers, bijvoorbeeld stalen schroefveren voor het afveren van fundaties en constructiedelen zoals stalen liggers of het dempen van een warmtepomp op het dak.  

Werkvoorbereiding/voorschrijvende markt

Projectondersteuning, ook in het voortraject, wordt door de engineers van G+H Akoestiek en Hakron samen gegeven, waarbij u altijd één aanspreekpunt heeft: Hakron. Denk aan deelberekeningen, productadvisering en BIM-objecten. De BIM-objecten van standaardproducten zijn te downloaden op www.hakron.nl / www.hakron.be en op www.bimobject.com. In overleg met Hakron behoren aanvullende BIM-objecten of maatwerkoplossingen voor een project tot de mogelijkheden.  

One-stop-shopping

Tijdens de bouw komt u erachter dat er toch de nodig trillingsdemping nodig is (bijvoorbeeld bij geluidsgevoelige bouwdelen zoals een fitnesszaal op een verdiepingsvloer of een warmtepomp in een technische ruimte). Geen probleem! Hakron adviseert u daarbij graag en indien gewenst op uw locatie. Diverse trillingsisolatie is uit voorraad leverbaar en ook maatwerk is mogelijk. U heeft één aanspreekpunt en bijvoorbeeld de facturatie en levering loopt zoals u gewend bent van uw vertrouwde Hakron. One-stop-shopping in optima forma. 

Uit voorraad en projectmatig maatwerk

Naast uit voorraad leverbare standaardproducten is ook heel veel projectmatig maatwerk mogelijk. Rubbermaterialen kunnen exact op maat worden aangeleverd zodat het aanbrengen eenvoudig is. Stalen trillingdempers kunnen worden voorzien van aanvullende accessoires naargelang de eis of wens vanuit het project. 

Ruime praktijkervaring

De Duitse fabrikant G+H Akoestiek bestaat inmiddels meer dan 130 jaar en heeft ruime ervaring op het gebied van trillingsisolatie. Hakron is al meer dan 50 jaar een toonaangevende speler voor de beton- en woningbouw.Al vele jaren wordt Trillingisolatie van G+H ook in Nederland en België toegepast.Enkele voorbeelden zijn:het Nieuwe Luxor in Rotterdam; G+H Mafund, ROC Amsterdam; G+H Vibrex-lengtedempbeugels en Pathé bioscoop Arnhem; verende plafondhangers type D). 

 
Dit artikel is verschenen in de Innovatiecatalogus. Lees meer van de Innovatiecatalogus in onze bibliotheek

Deel dit artikel