Wie zorgt er voor de zorginstellingen?

vrijdag 1 april 2022
Dag in, dag uit verlenen zorginstellingen de beste zorg aan mensen. Wat een topprestatie! Maar wie zorgt er voor de zorginstellingen? Triflex doet dit graag! Met de flexibele, veelzijdige producten en systemen van Triflex wordt het pand van de zorginstelling veilig, duurzaam en visueel aantrekkelijk gemaakt.

Oplossingen voor zorgcomplexen

Een goed voorbeeld waarbij Triflex een bijdrage heeft geleverd aan de veilige, waterdichte en esthetische omgeving is het zorgcomplex Herman Gorterhof in Spijkenisse. Op de galerijen van dit zorgcomplex ontstond in de loop der jaren schade als gevolg van achtergebleven vocht in de constructie vanuit de nieuwbouw. Daarnaast stond de afwerking jaren bloot aan diverse weersomstandigheden, waardoor er veel extra vocht het vloersysteem kon intreden, die de problemen alleen maar verergerden. De wens van de opdrachtgever was dan ook om het gehele vloersysteem te verwijderen, zodat de constructie kon drogen én daarnaast te vervangen door middel van een duurzame, isolerende en waterdichte afwerking. Tot slot was het van essentieel belang dat de oudere en mindervalide bewoners hun woning op een veilige wijze konden betreden tijdens de renovatie.

Om ervoor te zorgen dat de vloeren, na het slopen van de bestaande afwerking, weer veilig beloopbaar en waterdicht werden, is de keuze gemaakt om het Triflex ophoog- en isolatiesysteem en het Triflex gewapende en naadloze systeem toe te passen. Door middel van isolatieplaten in verschillende diktes is er voldoende afschot t.b.v. de afwatering gecreëerd. De geïntegreerde drukverdelende laag zorgt voor een drukvast en belastbaar oppervlak. Het membraan zorgt voor de waterdichting van het gehele pakket en is volledig naadloos. Bovendien kan de afwerking in iedere gewenste kleur of in een speciaal design, zodat de uitstraling bij de zorginstelling past.

De eindafwerking zorgt voor voldoende antislip, slijtvastheid en een esthetisch eindresultaat. Bovendien beschermt het systeem de onderliggende constructie tegen diverse invloeden van buitenaf. Kortom: een mooi eindresultaat met een tevreden opdrachtgever en bewoners. 

Triflex

Waarom Triflex?

Triflex is producent en leverancier van vloeibare kunststoffen die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden: het belijnen van een parkeergarage om de bezoekers een aangename eerste indruk te geven, het naadloos afdichten van parkeergarages, het beschermen van gebouwen tegen verschillende weersomstandigheden, het naadloos afdichten van daken om lekkage te voorkomen en het aanbrengen van een antislipcoating om ervoor te zorgen dat alle patiënten, bezoekers, medewerkers en misschien zelfs bewoners veilig door en rondom de instelling kunnen bewegen. Daarnaast is de esthetische uitstraling ook belangrijk om een comfortabele omgeving te creëren voor bewoners, patiënten en medewerkers. De Triflex afwerkingen zijn mogelijk in iedere gewenste kleur of in een speciaal design, zodat de uitstraling bij de zorginstelling past.

Meer oplossingen voor de zorg

Naast oplossingen voor balkons en galerijen, zoals toegepast bij het zorgcomplex Herman Gorterhof, biedt Triflex nog veel meer oplossingen die in de zorg toegepast kunnen worden. 

  • Entrees, trappen en bordessen. Géén uitglijders, dat is iets wat cruciaal is rondom een zorginstelling. Een bezoek aan een zorginstelling moet zo comfortabel mogelijk verlopen. Uitglijders moet ten allen tijden worden voorkomen. Dat kan door entrees, looppaden, trappen en bordessen te voorzien van een betrouwbare antisliplaag. Door gebruik te maken van strippen is duidelijk waar de bezoeker het beste kan lopen. Daarnaast moet de trap, het looppad, of het bordes zelf ook worden beschermd. Voor deze uitdaging heeft Triflex het TSS systeem ontwikkeld.
  • Daken. De Triflex-systemen voldoen onder alle weersomstandigheden aan de eisen die aan een dakafdichting kunnen worden gesteld. Zo worden er lekkages voorkomen in onderliggende ruimten waar zich wellicht kritische (technische) installaties bevinden. De benodigde luchtkanalen voor de aanzuigunits van frisse lucht bevinden zich vaak op het dak. Voor het afdichten van de bevestiging van deze luchtkanalen maakt Triflex gebruik van geurarme producten, iets wat van belang is in geurgevoelige omgevingen zoals zorginstellingen. Deze zogenaamde sensitive range is ook geschikt voor binnengebruik. Eenmaal aangebracht, hebben de producten een brandvertragende werking, dit waarborgt de veiligheid. 
  • Parkeren. Elk bezoek aan een zorginstelling maakt indruk. Dat bezoek begint al in de parkeergarage. Waar moet ik zijn? Voel ik me welkom? Is het hier veilig? Het is belangrijk om het de patiënten en bezoekers zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken en om hun zorgen weg te nemen. Door goed en opvallend gebruik van kleuren worden alle bezoekers geholpen, ook ouderen en mensen met een visuele beperking, de weg te vinden in de parkeergarage. Ook belijningen en pictogrammen dragen daaraan bij. Met onze producten is er veel keuze in kleur en vormgeving. De antislip coating en stroefheid (SRT-waarde) van onze producten zorgen voor een veilige afwerking, zodat bezoekers niet uitglijden.
  • Vluchtroutes. Het Triflex NightLine systeem is een coating die oplicht in het donker. Bijzonder geschikt voor markeringen die ’s nachts zichtbaar moeten zijn; zoals vluchtroutes. Op deze manier wordt er een veilig gevoel gecreëerd, voor zowel patiënten, medewerkers en bezoekers. Daarnaast hebben de Triflex producten een brandvertragende werking, ook dit draagt bij aan een veilig omgeving. 

Cover S&A BZ 2022Dit artikel verscheen eerder in Stedebouw & Architectuur, editie Bouw & Zorg van 2022. Een digitale editie is te downloaden in onze bibliotheek.

Voortaan alle edities van Stedebouw & Architectuur ontvangen? Overweeg dan een abonnement.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Hoe waardeer je welzijn en betrokkenheid van huurders in concrete, meetbare parameters?

22 mei om 08:37 uur

Deze vraag stond centraal bij de Verdiepingsdag - De Bewoner Centraal - van Saint-Gobain Integral Project…

Lees verder »
descriptionArtikel

Bouwen voor een groene toekomst: horizon verleggen naar 2060

15 mei om 11:00 uur

In een deze week gepubliceerde studie concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dat de…

Lees verder »
descriptionArtikel

‘De omwenteling naar een nieuw tijdperk’

26 apr om 07:30 uur

Op 14, 15 en 16 mei vindt in de Brabanthallen in Den Bosch dé vakbeurs voor verbetering van bestaand vastgoed…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe kansen voor innovatieve woonvormen

15 apr om 07:30 uur

Wie actief is op het gebied van wooncoöperaties, CPO’s en andere collaboratieve…

Lees verder »
descriptionArtikel

Blue zones bieden een wenkend perspectief

3 apr om 07:30 uur

Blue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kroniek van een aangekondigde nood

13 mrt om 16:00 uur

Het magazine Stedebouw & Architectuur is vernieuwd! Met onder meer de nieuwe rubrieken Bouwiconen, Rapport…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vernieuwde Stedebouw & Architectuur: Gezondheid & Welzijn

6 mrt om 13:25 uur

Het fors vernieuwde nieuwe magazine van Stedebouw & Architectuur is net uit! In deze digitale editie zijn…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vijf maatregelen om funderingsschade goed aan te pakken

1 mrt om 10:00 uur

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur verwacht dat vierhonderdduizend panden in Nederland te maken…

Lees verder »