Project

KAAN Architecten presenteert woontorens The Stack

Een plek in de stad, maar toch buiten de drukte. Zo omschrijft KAAN Architecten de twee woongebouwen The Stack in de nieuwe wijk op Overhoeks in Amsterdam.

In de woontorens aan de IJ komen 119 appartementen te zitten. Van buitenaf moeten deze woningen zich als een stapeling presenteren, zodat de individuele woningen van elkaar te onderscheiden blijven. Volgens KAAN Architecten is dit op twee manieren gedaan: door verfijnde gebouwcontouren en balkons in uiteenlopende dieptes. Ook worden de woontorens smaller naar boven toe, wat variatie in het volume toepast en ruimte biedt in het aanzicht.


Beeld door KAAN Architecten, Zes x Zes

De 119 woningen variëren in oppervlakte van 48 tot 105 m2, alsook twee penthouses van ca. 150 m2. Onder de kavel wordt een parkeergarage gerealiseerd. The Stack is onderdeel van een masterplan van Geurst & Schulze, waarin rekening is gehouden met veel groen in de omgeving. Andere woontorens in de wijk Overhoeks worden door KCAP, JSA en DP6 gebouwd. De wijk moet in 2026 klaar zijn. Wanneer The Stack wordt gerealiseerd, is nog niet bekend.Siteplan van de wijk Overhoeks, met veel ruimte voor het groen. The Stack is zichtbaar in de rode cirkel. Beeld door KAAN Architecten

Deel dit artikel