Ruth van Dijken

Blendingbricks creëert integrale, betekenisvolle, duurzame concepten en visies waar de beleving centraal staat. De projecten dragen bij aan de bevordering van geluk, verbinding, biodiversiteit en gezondheid. Blendingbricks werkt vanuit een fundament met vijf pilaren (soort ‘heipalen’) waarop het geweldig wonen en verblijven is in alle opzichten. Het vijfvoudig fundament bestaat uit ecologie, economie, gezondheid, schoonheid en maatschappelijk.

Dit is zowel een startpunt als toets bij de ontwikkeling van ‘holistisch vastgoed’ waarbij het ‘vaste’ ‘goed’ is voor mens, dier en planeet. Het fundament laat zien waar en hoe positieve impact ontstaat, maar maakt ook inzichtelijk wat de schaduwkant van ontwikkeling is. Op deze manier bouwen wij aan innovatieve, gezonde en groene leefomgevingen en gebouwen. Op deze manier floreren zowel de gebruiker als de natuur; meervoudige waardecreatie met een positieve impact. Blendingbricks levert (urban & green) consultancy, concept- en gebiedsontwikkeling, placemaking & branding en visie & strategie. 

Oprichtster Ruth van Dijken is als ondernemer altijd in beweging, ziet overal kansen en vindt het heerlijk om te pionieren. Zeer energiek en met een positieve mindset is ze een echte natuurliefhebber en changemaker. Ze durft op te vallen en de weg te wijzen naar integrale duurzaamheid. Als geboren motivator inspireert ze mensen en bedrijven door ze mee op reis te nemen en te laten zien dat vastgoed, sociale en ecologische waarden hand in hand gaan. Haar projecten dienen alle stakeholders, zodat het geheel floreert: een holistische benadering van vastgoed. 

Haar huidige activiteiten omvatten onder andere het transformeren van de vervuilende Stadhouderskade in Amsterdam naar een duurzame en groene betekenisvolle openbare ruimte, het creëren van een concept en visie voor een transformatie van een haven tot een multifunctionele duurzame hub,  conceptontwikkeling van de plint in een multifunctioneel appartementencomplex en het schrijven van een visie over groen en gezondheid voor een maatschappelijke belegger in het zorgvastgoed. Tevens is Ruth van Dijken vaak moderator, schrijft zij artikelen en wordt zij ingezet om verbindingen te leggen.

Ruth van Dijken

Contactgegevens

Organisatie
Blendingbricks
Functie
Oprichter en directeur