Marc Verheijen

Marc Verheijen heeft het geluk gehad een verkeerde studie te kiezen. Opgeleid als verkeerskundige merkte hij dat hij tekort kwam op ontwerpgebied. Vandaar dat hij in de avonduren architectuur is gaan studeren. Niet om zo nodig architect te worden, maar om een betere ontwerper van infrastructuur te worden: een infratect. Met die combinatie van opleidingen is het hem gelukt kennis en competenties te ontwikkelen die vanuit één studie nauwelijks mogelijk zijn.

Zijn praktijk ligt in het Rotterdamse. Zeventien jaar als ontwerper infrastructuur bij de afdeling Verkeer & Vervoer van de gemeente Rotterdam, twee jaar als chef de bureau bij het architectenbureau OMA en nu al weer vijftien jaar actief als architect binnen het ingenieursbureau van stadsontwikkeling Rotterdam. Naast deze praktijk heeft hij acht jaar als lector onderzoek en onderwijs vormgegeven aan de Hogeschool Rotterdam en werkt nu samen met de TUdelft binnen een minor IID (integrated infrastructure design). Zijn kijk op de mobiele stad en de kunst van het integraal ontwerpen van infrastructuur heeft hij vastgelegd in de boeken In-transit en Infratecture, beide verschenen bij Nai010 publishers.

Als architect van de gemeente Rotterdam voert hij vele verkenningen en haalbaarheidsstudies uit, organiseert selecties en tenders en helpt architecten tot goede ontwerpen voor openbare gebouwen te komen. Daarnaast ontwerpt Marc zelf vooral projecten op grensvlak van infrastructuur en architectuur. Tot zijn oeuvre behoren trein- en metrostations, bruggen, tunnels, remise-gebouwen maar ook voetbalkantines, scholen, kruispunten, fietspaden, rotondes en speelpleinen.

Marc Verheijen

Contactgegevens

Telefoon
Organisatie
Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam
Functie
Infratect