BUVA’s digitale dienstverlening; een one-stop-shop in de bouw

dinsdag 10 maart 2020
timer 3 min
Op Building Holland 2020 presenteert BUVA zich als ‘One-stop-shop’, waar professionals terechtkunnen voor productinnovaties en advies. Zo laat BUVA zien hoe zij alle accessoires voor een bouwproject kan leveren, precies op tijd, met de nodige innovaties onder de mantel.

“Als organisatie zijn we druk bezig om ons communicatieverkeer op het gebied van offertes, orderverwerking en facturatie nog verder te versimpelen”, vertelt Marius van Zanten, verkoopleider bij BUVA. “Niet alleen door online bestellingen in onze webshop te promoten, maar ook door het digitaal vastleggen en afhandelen van klantgegevens, offertetrajecten, verkoop- en productieorders, materiaalgegevens en bestellingen uit voorraad. Bovendien
kunnen wij ondersteunen in BIM-projecten, waardoor onze klanten én wij nog sneller, efficiënter en zonder faalkosten kunnen werken en leveren. Tijdens Building Holland geven we een inkijkje in onze mogelijkheden.”

Digitaal bestellen 

Klanten hebben bij BUVA keuze uit verschillende bestelopties. Zo kunnen groothandels en fabrikanten die dat wensen, nieuwe orders eenvoudig vanuit hun ERP-software naar BUVA verzenden. “Veel klanten maken hierbij gebruik van SALES Standaard; een berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector dat eenvoudig in het ERP-systeem van BUVA kan worden ingelezen en verwerkt”, vertelt Van Zanten. “Maar ook een onderlinge koppeling middels XML- of CSVbestanden is mogelijk, evenals bestellen via onze bestelapps. Onze klanten én hun digitale mogelijkheden zijn hierbij altijd aan zet. Dat wordt zeer op prijs gesteld.”


JIT-delivery 

Net zo belangrijk voor het proces is het snel en efficiënt produceren en leveren. waarmee alle benodigde producten op een rolcontainer worden geleverd. Een groot voordeel daarvan is dat het hiermee mogelijk wordt om dit rechtstreeks in een productlijn in te zetten. Een andere bijkomstigheid is dat het niet meer noodzakelijk is om voorraden te hebben. Daarnaast is er een minimalisatie van de afvalstroom, waardoor circulair bouwen sneller binnen handbereik komt.

Ontwikkelingen conform de huidige én toekomstige eisen

Bij de ontwikkeling van alle BUVA-producten worden huidige én toekomstige eisen als uitgangspunt genomen. Bijvoorbeeld ten aanzien van Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). De BUVA-projectbegeleiders helpen aannemers, installateurs en bewoners graag om de juiste producten voor ieder project te berekenen, selecteren én installeren. Bovendien zijn we druk bezig om ons communicatieverkeer op het gebied van offertes, orderverwerking en facturatie nog verder te versimpelen, zodat nog sneller, efficiënter en zonder faalkosten gewerkt kan worden. Ook verzorgen we trainingen op maat, met als ultieme doel dat onze nieuwbouwwoningen nu al aan de BENG-eisen voldoen en zo duurzaam mogelijk geklimatiseerd worden.


Het volledige artikel leest u in de Building Holland Special, een co-productie van Stedebouw & Architectuur en Duurzaam Gebouwd. U vindt de special op de beursvloer van Building Holland. Komt u ook?

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
BUVA’s digitale dienstverlening; een one-stop-shop in de bouw

Meer artikelen met dit thema

‘De stad is gezonder dan de buitenwijk’

20 okt om 08:00 uur
Een strak blauwe lucht, geen ronkende scooters of auto’s en een woning middenin de natuur. Gezonder dan dit wordt…
Lees verder »

Vervolgonderzoek Ruimte Zat: bestaande stad biedt ruimte voor nog eens 200.000 extra woningen

13 okt om 11:53 uur
KAW heeft een jaar na de publicatie van het onderzoeksrapport ‘Ruimte Zat in de Stad’ vervolgonderzoek gedaan…
Lees verder »

Central Park: duurzaam kantoor met eigen park in hartje Utrecht

11 okt om 13:31 uur
Op woensdag 6 oktober is de nieuwste kantorenlocatie van Utrecht, Central Park, officieel geopend. Central Park…
Lees verder »

Kansen voor houtbouw bij het opruimen van de rafelranden

8 okt om 08:00 uur
Iedereen kent ze wel: de verrommelde bedrijfslocaties aan de randen van onze dorpen en steden. De terreintjes van…
Lees verder »

Visitekaartje voor de ongedeelde stad

29 sep om 08:00 uur
De Grunobuurt in Groningen is al twee decennia verwikkeld in een herontwikkeling. Hoewel in die periode het…
Lees verder »

Grootschalige gebiedsontwikkeling Woerden opgeleverd

28 sep om 15:01 uur
De integrale gebiedsontwikkeling Defensie-eiland in Woerden is volledig opgeleverd. Projectontwikkelaars VORM en…
Lees verder »

‘Wij zijn radicaal tegen radicaliteit’

27 sep om 11:47 uur
“Als je aan de stad wil werken, moet je eerst begrijpen waarom de stad is geworden zoals hij is”, zegt Jeroen de…
Lees verder »

Stedenbouwkundige Ton Schaap ontvangt 43e BNA Kubus

10 sep om 09:01 uur
De 43ste BNA Kubus 2021 gaat naar stedenbouwkundige Ton Schaap (1952). De jury roemt Schaap voor het leiderschap…
Lees verder »