Bedrijfsnieuws

Concord introduceert efficiënte openbare verlichting met Beacon XL-railspot

Concord, specialist in architecturale verlichting, breidt zijn bekroonde Beacon-assortiment voortdurend uit met toonaangevende armatuuroplossingen. Nu zoekt Concord de grenzen van de technologie op met de nieuwe, indrukwekkende Beacon XL: een spot die tot wel 3000 lumen biedt bij slechts 38W (42W totaal opgenomen vermogen).

“Concord staat bekend om zijn innovatieve armaturen en Beacon XL past perfect in dit plaatje,” zegt Fay Berry, Strategic Business Unit Manager Concord bij Havells Sylvania. “Met zijn buitengewone lichtopbrengst en stijlvolle design is het duidelijk waarom de Beacon XL ideaal is voor toepassingen in de retail. Retailers profiteren van de energiebesparingen die ledtechnologie biedt. Daarnaast hebben ze hiermee de flexibiliteit van dimmen én verlagen ze onderhoudskosten vergeleken met traditionele CMI-technologie.”
 

Energiebesparing met Beacon XL

De Beacon XL is, als aanvulling op de rest van het Beacon-assortiment, verkrijgbaar in zowel wit als zwart. De railspot kan bestaande 35W CMI-lampen vervangen, wat aanzienlijke energiebesparingen oplevert. Met een CRI (Colour Rendering Index) van maximaal 97 biedt de Beacon XL retailers een zeer krachtige ledarmatuur met uitstekende kleurweergave.
 

De armatuur van veertig watt heeft drie verschillende stralingshoeken: een smalle van 12°, een middelgrote van 24° en een grote van 50°. Dit biedt eindgebruikers het juiste verlichtingseffect voor elke omgeving. Dankzij diverse accessoires kan Beacon XL aan alle individuele vereisten aangepast worden.

 

Complete serie Beacon 26W railspots vernieuwd

Concord heeft zijn complete serie Beacon 26W-railspots vernieuwd met nieuwe led-chips. Door de integratie van deze nieuwe led-chips in de armaturen is de lichtopbrengst aanzienlijk toegenomen en de kleurweergave verbeterd. Dit maakt deze Beacon-serie nóg meer tot de ideale keuze voor omgevingen die vragen om het meest natuurlijk ogende licht, zoals musea, galeries en winkels.
 

Goed voorbeeld van de verbeterde prestaties is de populaire Concord Beacon Muse 26W 3000K, waarvan de lichtopbrengst gestegen is van 463 naar 690 lumen en de CRI van Ra95 (R9 - 50) naar Ra97 (R9 - 90). Dat is een prestatieverbetering van maar liefst 58 procent bij een gelijk vermogen.
 

De volgende Concord Beacon-modellen zijn vernieuwd:

  • Beacon Muse 26W 3K & 4K,
  • Beacon Accent Spot 26W 3K & 4K,
  • Beacon Accent Flood 26W 3K & 4K,
  • Beacon Spot 26W (80CRI) 3K & 4K,
  • Beacon Flood 26W (80CRI) 3K & 4K.

Meer informatie over de Beacon-railspots is te vinden op: www.concord-lighting.com.

Deel dit artikel