Vlissings ziekenhuis start met crowdfunding voor verbouwing
De verbouwing van de Vlissingse locatie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis kost 20 miljoen euro. De banken staan niet te trappelen. Het ziekenhuis maakte daarom een plan voor crowdfunding met een lokale projectontwikkelaar, Zeeland Investments Beheer.
Ontheffing AFM
Omdat het om zo'n groot bedrag gaat, heeft de AFM in de ontheffing allerlei waarborgen voor de investeerders ingebouwd. De verbouwing van het ziekenhuis moet op 2 januari van start gaan en moet aan het eind van dat jaar zijn afgerond. Tijdens de verbouwing blijft het ziekenhuis open.
Interesse
Zevenhonderd mensen hebben interesse om te investeren in de renovatie van het ziekenhuis in Vlissingen. Dat heeft Henk van Koeveringe van Zeeland Investments Beheer 28 september laten weten.
Volgens Van Koeveringe is zevenhonderd "heel veel, omdat er sinds de bekendmaking in mei nog geen reclame voor de geldinzameling is gemaakt". De totale investering bedraagt 20 miljoen euro. Vijf miljoen euro voor aankoop van het pand en de grond van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en 15 miljoen euro voor renovatie.
Zeeuwen investeren
Van Koeveringe ziet het liefst dat zoveel mogelijk Zeeuwen in het Vlissingse ziekenhuis investeren: "Het is immers ons ziekenhuis dat we daar samen neerzetten" Deelnemers aan de crowdfunding moeten inleggen vanaf 2.500 euro.
Kleiner ziekenhuis
Het is de bedoeling dat de renovatie in 2016 van start gaat. Tijdens de werkzaamheden blijft het ziekenhuis in Vlissingen zoveel mogelijk in bedrijf. Het oudste deel, uit de jaren dertig, wordt gesloopt. Straks beslaat het ziekenhuis ongeveer 11.000 vierkante meter. Dat is bijna een derde van het huidige oppervlak. In de nieuwe locatie in Vlissingen draait het straks om de zogenoemde planbare zorg. De acute en complexe zorg van het ADRZ blijft in Goes.

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Transformatie van stedelijke rafelrandjes
16 apr om 07:30 uur 8 minDe nieuwe Stedebouw & Architectuur is uit! Met een fraaie uitwerking van het thema Transformatie &…
‘Een gebouw moet iets teruggeven aan buurt en bewoners’
20 mrt om 07:30 uurAls architect bestudeert Ianthe Mantingh eerst de samenleving zelf om uiteindelijk sterke buurten te gaan…
Leidraad Toegankelijk Bouwen
13 mrt om 07:30 uurMet de Leidraad Toegankelijk Bouwen vind je praktische stappen om toegankelijke…
Behoud van erfgoed en het bijbehorende ambacht
27 feb om 11:00 uurIn Twente is met vereende krachten een gebouw gerenoveerd met behulp van oude bouwtechnieken en materialen.…
Trends in circulair bouwen: transformatie
3 feb om 07:30 uurIn een recent overzichtsartikel schreef de Dutch Green Building Council over actuele ontwikkelingen op het…
Inclusiviteit en verbindingen tussen schoolgebouw en wijk
3 jan om 07:30 uurBij Brique Architecten houdt Suzanne Ellis zich met name bezig met het renoveren en bouwen van scholen. Waar we…
‘Renoveren eervoller dan nieuwbouw’
16 dec 2024Hoe ontwerp je een nieuw gebouw dat tweehonderd jaar meegaat? Gebruik je dan veel hout en weinig installaties,…
Verduurzamen monumentale schoolgebouwen vergt lange adem, maar het kan wel
28 okt 2024Schoolbesturen willen hun vastgoed graag verduurzamen. Maar hoe doe je dat als vastgoedprofessional bij een…
Reactie toevoegen