Nieuwbouw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht geopend
Bezoekers ervaren het gebouw niet als een ziekenhuis maar eerder als een winkelcentrum. De brede publieksgangen met glazen daken versterken dat gevoel. Door de modulaire opzet is het gebouw ook nog eens enorm flexibel en kan het gemakkelijk worden aangepast aan toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Het interieur is modern en humaan vormgegeven met warme kleuren en natuurlijke materialen. De vele patio’s halen het groen overal het gebouw in.
Het St. Antonius beschikt nu over twee moderne ziekenhuislocaties, een in Nieuwegein en een in Utrecht. Daarnaast heeft het St. Antonius poliklinieken in Houten, De Meern en Utrecht Overvecht. De hoofdvestiging in Nieuwegein blijft het topklinische centrum voor hart-, vaat- en longziekten. De vestiging in Utrecht is een volwaardig ziekenhuis waar alle specialismen vertegenwoordigd zijn, maar in het bijzonder is toegerust op Beweging, Psychiatrie & Psychologie en Oncologie.
Het nieuwe ziekenhuis heeft een oppervlakte van 85.000m2 en heeft 148 bedden. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de heldere structuur en het overvloedig gebruik van daglicht waardoor bezoekers zich overal goed kunnen oriënteren. Lees hier meer over de visie achter het ontwerp van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht van Roelof Gortemaker, architect en directeur bij dJGA.

Meer artikelen met dit thema
Nieuwe kansen voor innovatieve woonvormen
15 apr 2024Wie actief is op het gebied van wooncoöperaties, CPO’s en andere collaboratieve…
Blue zones bieden een wenkend perspectief
3 apr 2024Blue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…
Kroniek van een aangekondigde nood
13 mrt 2024Het magazine Stedebouw & Architectuur is vernieuwd! Met onder meer de nieuwe rubrieken Bouwiconen, Rapport…
Vernieuwde Stedebouw & Architectuur: Gezondheid & Welzijn
6 mrt 2024Het fors vernieuwde nieuwe magazine van Stedebouw & Architectuur is net uit! In deze digitale editie zijn…
Doe mee: hoe denk jij over een gezonde openbare ruimte?
16 feb 2024Kunnen vuistregels voor de gezonde leefomgeving jou verder helpen? Het RIVM en het ministerie van…
Rijke biodiversiteit: gunstige invloed op gezondheid
15 feb 2024Biodiversiteit heeft niet alleen betrekking op de planten- en dierenwereld. Een rijke biodiversiteit heeft ook…
Nieuwe zorgvisie met toekomstige woonvormen
14 feb 2024Met een nieuwe, eigen zorgvisie - ‘Wonen met Zorg’ - wil INBO het gesprek aangaan met betrokkenen op het gebied…
Spaghetti aan regels belemmert huisvesting en zorg ouderen
12 feb 2024In 2014 besefte Bart Bijlsma dat het nieuwe overheidsbeleid, gericht op langer zelfstandig thuis wonen van…
Reactie toevoegen