Artikel

Steenvezelprofielen beschermen houten kozijnen duurzaam

Veel voorkomende problemen bij gebouwen c.q. woningen zijn verfgebreken en houtrot bij kozijnen. Hoe verleng je de levensduur van houten kozijnen? De oplossing is renovatie met steenvezelprofielen. Het voorkomt definitief schades aan kozijnen en houten gevelelementen veroorzaakt door verfgebreken, houtrot en constructiefouten. De steenvezelprofielen van Ventistone zijn de oplossing, blijvend!

Door profielen van steenvezel over het bestaande kozijnhout te bevestigen met behulp van Kliklijm ontstaat ventilatieruimte. Een slimme en vooral duurzame oplossing want die maakt ventilatie mogelijk en geeft een blijvend droge houtconstructie die niet meer rot en bestand is tegen alle klimatologische invloeden. Dit systeem is gebaseerd op een optimale ontluchting en waterwering aan de buitenzijde van gevels en is ontwikkeld door Ventistone. Groot bijkomend voordeel: de onderhoudsinterval wordt veel groter en de onderhoudskosten worden lager.

Jaarlijks 150 km profielen 

Ventistone is de uitvinder en leverancier van de duurzame steenvezelprofielen. Het familiebedrijf produceert alle profielen, dorpelafdekkers en neuslatten in eigen huis in Tiel en levert ze rechtstreeks en via diverse vestigingen van verfgroothandels, jaarlijks zo’n 150 km. De profielen zijn voor een deel standaard, maar Ventistone levert ook maatwerk. 


De geperste steenvezelprofielen zijn voorzien van een watergedragen coating. Steenvezel kent nagenoeg geen werking. Bovendien is het materiaal makkelijk te verwerken en is het universeel overschilderbaar en kan het heel goed tegen wisselende weersinvloeden. Ventistone past in het duurzaamheidsstreven van zowel overheid als vastgoedeigenaren. Met gebruikmaking van Ventistone profielen is vervanging van gevelelementen niet meer nodig.

Profielmeter handige hulp 

Extra zekerheid bij het inmeten biedt Ventistone met de profielmeter. Een kunststof liniaaltje waarmee de keuze van de neuslat kinderspel wordt; de maatvoering op de liniaal bepaalt de afmeting van de neuslat. Hij is universeel bruikbaar voor alle soorten neuslatten, dus niet alleen die van Ventistone zelf. Via ventistone.nl is het liniaaltje gratis aan te vragen. 


Dit artikel is verschenen in de Innovatiecatalogus 2020. Lees meer van de Innovatiecatalogus in onze bibliotheek

Deel dit artikel