De 13e editie van de VKG Architectuurprijs, vakprijs voor projecten waarbij esthetiek, circulariteit, uitvoeringstechniek en kunststof kozijnen perfect deel uitmaken van het ontwerp, start op donderdag 1 juni 2023. Tot en met 8 september kunnen projecten worden aangedragen. VKG Keurmerk nodigt architecten en opdrachtgevers uit hun succesproject te delen en aan te melden. De uitreiking van de prijs vindt in het najaar van 2023 plaats.
Inzendingen 13e editie VKG Architectuurprijs 2023 geopend
Het raam en de entree vormen de verbinding tussen een gebouw en de buitenwereld. Kozijnen laten een duidelijke handtekening achter in de architectuur. Net als de hele bouwkolom zet de kunststofkozijnenbranche sterk in op duurzame innovatie. De esthetische waarde van gevelbekleding wordt hier vanzelfsprekend in meegenomen.
De VKG Architectuurprijs kent twee categorieën: Nieuwbouw en Renovatie. Duurzaamheid is een randvoorwaarde voor de genomineerde projecten en wordt meegewogen in de beoordeling door de jury. Met deze prijs wil de branchevereniging voor kunststof kozijnen lof uiten aan projecten die het verdienen. Anderzijds mogen architecten, projectontwikkelaars, aannemers, gemeentes, woningcoöperaties en andere spelers in de bouw geïnspireerd worden. De nieuwe generatie kunststof kozijnen staat voor esthetiek, veelzijdigheid en duurzame innovatie, onder andere door een al jaren functionerend recyclesysteem.
De jury bestaat uit vakmensen uit de bouwwereld en het duurzaamheidslandschap. Oud-winnaars Arthur Nuss (Global Architects) en Arno Kolen (Van den Hout & Kolen architecten) selecteren en beoordelen samen met duurzaamheidexpert Mantijn van Leeuwen (Nibe) en directeur VKG Albert Zegelaar de genomineerde projecten.
Vanaf donderdag 1 juni tot en met 8 september kunnen projecten via de website van VKG worden aangedragen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Circulair icoon wint Active House Award
9 sep om 07:30 uurDe transformatie van een voormalig militair opleidingsgebouw tot een circulaire hub met nieuwbouwwoningen heeft…
Super Skin voor gevels en interieurs in Ahoy
24 jul om 07:30 uurTijdens ARCHITECT@WORK, op 11 en 12 september in Rotterdam Ahoy, staat er onder het motto 'Super Skin' een…
De vele toepassingen van het veelzijdige bamboe
19 jul om 07:30 uurDe wereld van het circulair en biobased bouwen krijgt nieuwe impulsen dankzij het boek Booming Bamboo. In deze…
Polderlab Delft koppelt theorie aan praktijk
11 jun om 07:30 uurHoe ziet de polder van de toekomst eruit? Dat wil ZUS gaan onderzoeken door theorie en praktijk te koppelen in…
En wat als we nu wél toekomstbestendig gaan bouwen?
7 jun om 07:30 uurVurig pleidooi van Marrit van der Schaar (Provincie Utrecht) om toekomstbestendig te (gaan) bouwen. Een visie,…
Workshop Circulair inkopen: prikkel voor ketensamenwerking
4 jun om 07:30 uurHet versnellen van de transitie naar een volledig circulaire economie vereist een verandering in de manier…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…