Project

Monumentale panden getransformeerd tot buitengewone kantoorruimten

In de Zeestraat in Den Haag vindt momenteel een grootschalige renovatie plaats. Het voormalig kantoorpand van Onderlinge ’s Gravenhage in de Archipelbuurt wordt samen met de omliggende panden en percelen door CBRE Development Services samen met Kentie en Partners Architekten getransformeerd tot eigentijdse, duurzame kantoorpanden met monumentale charme die klaar zijn voor de toekomst.

De monumentale panden aan de Zeestraat (nr. 62 t/m 66B) worden gerenoveerd en behouden hun authentieke karakter. Ze hebben ieder een oppervlakte een oppervlakte van 500 m² en worden per pand in de verhuur genomen. De panden aan de Zeestraat 68 t/m Bazarstraat 2 worden als één multi-tenant gebouw gerenoveerd tot een modern en flexibel kantoor met grote open vloervelden direct gelegen aan de bijzondere binnentuin. Dit gebouw wordt uitgebreid naar een oppervlakte van 6.500 m² met een dakopbouw waarmee een ‘loft office’ wordt gecreëerd met een uitzicht op de tuin.


CBRE is betrokken bij de herontwikkeling met de afdeling Development Services. De kantoorverhuur verloopt via CBRE Advisory & Transaction Services en COG Makelaars. “Het is een bijzonder project in de Haagse binnenstad”, aldus Its Bakker, Director Development Services CBRE.” De combinatie van een bruisende locatie met een rustgevende, grote groene binnentuin is uitzonderlijk. Van een vrij gesloten kantooromgeving maken we er een naar buiten gekeerde werklocatie van waarin de tuin een belangrijke rol speelt. We transformeren de monumentale panden naar duurzame kantoren zonder de authentieke charme te verliezen. We creëren een moderne, gezonde werkomgeving waarmee werkgevers een aantrekkelijk werkklimaat kunnen bieden aan hun werknemers.”
CBRE Development Services selecteerde Kentie en Partners Architekten voor het architectonische ontwerp. Het architectenbureau is onder meer gespecialiseerd in hoogwaardige restauraties van monumentale gebouwen en het herpositioneren van bestaand vastgoed. Tevens hebben zij toonaangevende hospitality projecten in hun portfolio. Een uitgelezen combinatie die aansluit op het kantoorconcept in de Zeestraat. Architect Michiel Samsom van Kentie en Partners Architekten: “De monumentale panden met een oppervlakte van 500 m² zetten we individueel in hun kracht. We brengen ze opnieuw tot leven, waarbij we de authentieke elementen koesteren en, indien mogelijk, terugbrengen in de originele staat. De panden kenmerken zich door stijlkamers met hoge plafonds en een royale lichtinval. Ieder pand krijgt een privétuin die grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin.”


“Het jaren 70 pand kenmerkt zich door ruime verdiepingen; 4 vloeren van circa 1200 m². Een ideale lay-out voor een dynamisch grootschalig multi-tenant kantoor. De centrale entree wordt geplaatst aan de Zeestraat met een gastvrij hospitality concept, vergaderruimtes en een koffiebar midden in een bruisend werkcafé welke toegankelijk is voor alle huurders, inclusief de huurders van de (individuele) monumentale panden. In het ontwerp heeft de tuin een belangrijke rol zodat deze ook vanuit de kantoren wordt beleefd. Het pand wordt zo duurzaam mogelijk herontwikkeld met een hoog afwerkingsniveau en een interieur die door de huurder naar wens kan worden ingevuld.”

Deel dit artikel