Complete systemen voor platte én hellende daken

dinsdag 3 maart 2020
timer 3 min
Eén gezamenlijk aanbod voor platte en hellende daken. Als onderdeel van BMI Group werken BMI Monier en BMI Icopal nauw samen om de prestaties van daksystemen continu te verbeteren. Met als thema “Uw dak, Ons vak” introduceert BMI Nederland op Building Holland beheersystemen voor het onderhoud van platte en hellende daken en diverse nieuwe producten.

Beheersystemen voor optimale prestaties

Alle producten van BMI Monier en BMI Icopal worden in eigen beheer ontwikkeld, getest en in eigen fabrieken geproduceerd. Dat geldt ook voor alle daksysteemcomponenten. Een dak van BMI is dan ook geen verzameling van losse onderdelen, maar een zorgvuldig opgebouwd systeem. Alle componenten zijn volledig op elkaar afgestemd. Architecten, bouwbedrijven, woningcorporaties, zorginstellingen en scholen profiteren dagelijks van deze systeembenadering van het dak. Want omdat elk dak op het hoogste niveau moet blijven presteren zijn er, op basis van alle kennis en ervaring, dakbeheersystemen ontwikkeld. Gebouweigenaren of –beheerders krijgen daarmee maximale grip op kwaliteit, duurzaamheid en kosten. Tijdens de volledige levensduur van het gebouw.

Specificatieteam

BMI ontwikkelde deze beheersystemen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Uitgangspunt vormen de eisen die aan het dak gesteld worden. BMI denkt als producent én leverancier al vanaf de tekentafel mee en adviseert bij elke fase van de bouw van het daksysteem. Dit levert veel voordelen op: lagere exploitatiekosten, lagere bouw- en faalkosten, kortere bouwtijd en een daksysteem dat op het allerhoogste niveau blijft presteren. Met dit doel heeft BMI Nederland het Specificatieteam opgezet. John Veenman en Stijn Heesakkers, beiden specificatiespecialist bij BMI Nederland, zullen op de beurs aanwezig zijn om inzicht te geven in de vele keuzes die gemaakt kunnen worden om een optimaal presterend daksysteem te bouwen.


Specificatiespecialisten John Veenman (l) en Stijn Heesakkers (r) adviseren tijdens de beurs over daksystemen. 

Introductie van nieuwe betonnen dakpan Tegalit

Met de nieuwe betonnen dakpan Tegalit zet BMI Monier een nieuwe standaard in de dakpanindustrie. De Tegalit dakpan is geproduceerd met de door BMI Monier ontwikkelde Protegon technologie en is daardoor sterker en gladder. De met Protegon geproduceerde dakpannen hebben een langere levensduur, zijn minder gevoelig voor vuil en aanslag en behouden langdurig hun kleur. De Tegalit dakpan is rondom omgeven door een poriën afsluitende micromortel die niet alleen zorgt voor een gladder oppervlak maar ook voor een betere reflectie van infrarood straling. Dit verbetert het binnenklimaat van het gebouw en verlaagt de energiebehoefte voor koeling. De moderne, strakke uitstraling van de nieuwe betondakpan vormt een optimale combinatie met het geïntegreerde Monier VI90 zonnestroom-systeem voor een duurzaam dak. Tegalit is beschikbaar in zeven kleuren, van klassiek rood tot diep zwart en leverbaar als compleet daksysteem. Alle hulpstukken en daksysteemcomponenten van Tegalit zijn op maat ontwikkeld en streng getest.

Stikstofoxiden uit de lucht halen met Noxite

Op Building Holland is er ook aandacht voor het innovatieve dakbedekkingssysteem van BMI Icopal voor platte daken: Noxite. Noxite zuivert de lucht van schadelijke stikstofverbindingen door ze om te zetten in onschadelijke deeltjes. Deze worden vervolgens door regen en wind afgevoerd. De effectieve werking van Noxite is blijvend; elk plat dak dat voorzien is van Noxite helpt dagelijks mee de lucht te zuiveren wordt steeds vaker toegepast bij nieuwbouw en renovatie van platte daken. Onderzoek door TNO heeft de zuiverende werking van deze duurzame en recyclebare dakbedekking bewezen.


BMI Nederland vindt u op stand nummer: 10.16

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Complete systemen voor platte én hellende daken

Tegalit en het geïntegreerde Monier VI90 zonnestroom-systeem vormen een strakke combinatie.

Meer artikelen met dit thema

Duinlandschap in plaats van parkeergarage

6 okt om 08:00 uur
Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn ontwierp in opdracht van Hommerson een parkeergarage met…
Lees verder »

Hoe meer groendaken hoe mooier

4 okt om 10:22 uur
Woningcorporatie Weller richt zich op betaalbaar en sociaal wonen in zogenaamde Wellerwijken in Heerlen, Brunssum…
Lees verder »

De Doelen in Rotterdam krijgt groen dak met waterberging

21 sep om 09:11 uur
Op het dak van concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam wordt het platte dak van 2.581m² bedekt met een…
Lees verder »

Energiedaken: milieuvriendelijk en duurzaam

12 aug om 08:00 uur
Gele daken zijn daken waar duurzame energie opgewekt wordt. Een geel dak, ook wel energiedak genoemd, is een dak…
Lees verder »

Groen dak, goed geregeld

21 jul om 08:00 uur
Het aanleggen van groene daken en groene gevels neemt een enorme vlucht. De vele subsidieregelingen voor groene…
Lees verder »

Editie Gevels & Daken 2021 is verschenen

2 jul om 07:00 uur
De derde editie van Stedebouw & Architectuur in 2021 is verschenen. Het thema van dit nummer is Gevels &…
Lees verder »

Sneak preview: Stedebouw & Architectuur Gevels & Daken 2021

23 jun om 09:46 uur
"De gevel wordt meer en meer een Zwitsers zakmes", aldus gasthoofdredacteur Leonie van Ginkel in deze editie. Een…
Lees verder »

‘Zet in op een nieuwe lichting daktuinen’

16 jun om 08:00 uur
Er is van alles gaande rond de gevel, maar laten we vooral het dak niet vergeten. Zo bepleit ook Friso Klapwijk,…
Lees verder »