Meubilair ontvangstruimte energieneutrale school

dinsdag 14 januari 2020
timer 3 min
De ruim 150 leerlingen van basisschool SO Fier in Utrecht zijn na de kerstvakantie gestart in een prachtig, energieneutraal schoolgebouw. Tjinco leverde het zitmeubilair voor de ontvangstruimte en de hal van de school.

Eerste energieneutrale school in Utrecht midden in het groen

EVA Architecten realiseerde met SO Fier de eerste school in Utrecht die volledig energieneutraal is. De extra investering die hiervoor bij de bouw nodig was, verdient zichzelf in een aantal jaren terug door een zeer lage energierekening.


Het gebouw straalt rust en balans uit door de keus voor zachte kleuren en natuurlijke materialen. Het beetje kleur waar in het interieur voor gekozen is vindt men terug in de visuals aan de wanden met detailafbeeldingen van groen en takken. Hiermee wordt de groene omgeving waarin het gebouw gevestigd is op een speelse manier ook naar binnen gehaald.

Advies op locatie

Aan het einde van het bouwtraject werd Tjinco benaderd met de vraag mee te denken over de meest praktische en passende oplossing voor de inrichting van de ontvangsthal en de gemeenschappelijke ruimten van de school. Eén van onze medewerkers ging langs in Utrecht en kwam samen met de adjunct-directeur uit bij de kunststof meubels uit de Loop serie.


Kennis maken met onze klanten op locatie draagt bij aan een praktisch en passend advies voor de inrichting van (semi-) openbare binnen- en buitenruimten. Onze medewerkers kunnen ter plaatsen de mogelijkheden met u bespreken, stalen overleggen en indelingen inschatten. Kunt u wel wat advies gebruiken bij de inrichting van een onderwijsinstelling? Bel of mail dan gerust! Wij komen graag vrijblijvend bij u langs!

Meubilair dat rust uitstraalt

So Fier biedt speciaal onderwijs aan basisschoolleerlingen die extra aandacht verdienen. Alle reden dus de inrichting rustig te houden in het drukke bestaan van de school. De keus voor drie grijze Loop Arc banken, die samen een onderbroken cirkel vormen, sluit dan ook goed aan bij de serene omgeving van de ontvangsthal. Ook de natuurlijke antraciet grijze kleur van de speelse zitelementen passen perfect bij de zachte neutrale tinten die in de vloer en de wanden terugkomen. Op zoek naar een plekje om even tot rust te komen? De Loop banken in de gezamenlijke ruimten geven leerlingen de kans zich terug te trekken, iets te lezen of een werkje te doen samen met medeleerlingen.

Flexibele banken voor verschillende activiteiten inzetbaar

Ons Loop meubilair kenmerkt zich door haar praktische toepasbaarheid bij verschillende activiteiten en evenementen. De banken kunnen gevuld worden met zand of kiezels waardoor ze enkel nog met behulp van een paar stevige armen te verplaatsen zijn. Ideaal dus als er wat ruimte gemaakt dient worden voor een bepaalde activiteit of evenement.

Loop meubilair nu ook verkrijgbaar in duurzame gerecycled kunststof

Sinds begin 2020 zijn de meubels uit de Loop serie ook verkrijgbaar in een gerecyclede variant. Een duurzame keus gemaakt van 100% gerecycled polyethyleen kunststof, waarvan 85% afkomstig is van intern afval en productieoverschot. Dit houdt in dat banken die kapot zijn of niet meer gebruikt worden hergebruikt voor nieuwe productie. De overige 15% komt uit zakken van polyethyleen die worden gemalen en omgesmolten.


Heeft u vragen of wenst u onze prijslijst te ontvangen? Bel dan 070-3615935 of mail naar info@tjinco.nl. Wij helpen u graag verder!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Meubilair ontvangstruimte energieneutrale school

Meer artikelen met dit thema

BIG ontwerpt ultraduurzaam hoofdkwartier voor Oppo R&D

19 apr om 11:22 uur
Smartphonefabrikant Oppo laat in China een nieuw hoofdkwartier bouwen voor de R&D-afdeling. Het gebouw neemt…
Lees verder »

Amsterdamse woningcorporatie krijgt primeur met houten woongebouw

15 apr om 11:54 uur
Als eerste woningcorporatie in Amsterdam gaat Stadgenoot een houten woongebouw realiseren voor sociale huur. Het…
Lees verder »

Beleidsonderzoek IBO bevestigt slechte staat van onderwijshuisvesting

14 apr om 08:54 uur
Opnieuw is aangetoond dat scholen in Nederland er slecht voor staan qua eisen, binnenklimaat en verduurzaming. Het…
Lees verder »

Aanleg rotonde met circulair beton gestart in Flevoland

13 apr om 16:04 uur
In opdracht van de provincie Flevoland is op 1 maart 2021 aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur gestart met de…
Lees verder »

Compact, stoer en duurzaam Nautisch Coördinatie Centrum

9 apr om 09:33 uur
In de haven van Amsterdam is het Nautisch Coördinatie Centrum opgeleverd. Dit compacte houten gebouw naar ontwerp…
Lees verder »

Een nieuw likje verf

6 apr om 12:34 uurtimer2 min
De website van Stedebouw & Architectuur is vernieuwd. Toch is dit niet alleen een nieuw likje verf; je leest…
Lees verder »

‘Wees vindingrijk, gebruik gezond verstand en toon empathie’

31 mrt om 08:00 uurtimer5 min
Het staat buiten kijf dat de covid-19-pandemie ons heeft gedwongen om te evalueren hoe zorginstellingen worden…
Lees verder »

Doorontwikkeling van de lagenbenadering

31 mrt om 08:00 uurtimer4 min
Waar in de Nota Ruimte in 2004 de laag ‘ondergrond’ als een belangrijk fundament is geïntroduceerd onder de…
Lees verder »