Kennisdag Rotterdamse Dakendagen belicht duurzame en gelaagde stad

woensdag 2 juni 2021
De online Kennisdag van Rotterdamse Dakendagen vindt op vrijdag 4 juni plaats en omhelst een driedelig verdiepingsprogramma rondom het thema ‘de duurzame gelaagde stad’. De dag bestaat uit de Rooftop Farmers Meet-up (i.s.m. DakAkker), interactieve lunchworkshops met dakexperts en de TOP^ (i.s.m. Architectuur Instituut Rotterdam), een summit waarbij Rotterdamse en internationale experts met elkaar in gesprek gaan.

Op vrijdag 4 juni 2021 organiseert Rotterdamse Dakendagen online haar jaarlijkse Kennisdag voor dakprofessionals en andere geïnteresseerden. Dit jaar heeft de dag een sterk internationale focus en is daarom volledig Engelstalig. Het programma wordt live gepresenteerd vanuit parkeergarage Kruisplein, de hoofdlocatie van de Rotterdam Architectuur Maand waarvan de Kennisdag tevens onderdeel is. Het centrale thema van de dag is ‘de duurzame en gelaagde stad’.

Rooftop Farmers Meet-up

De dag begint om 9:30 uur met de Rooftop Farmers Meet-up, in samenwerking met DakAkker. De transitie van ons voedselsysteem krijgt vorm in de gelaagde stad en zeker ook op de daken. Voor het eerst komen er tijdens deze meet-up verschillende Europese dakboeren samen om kennis uit te wisselen en te delen met het publiek.

Lunchworkshops

Om 12:30 uur starten de interactieve lunchworkshops waarbij je in kleine setting deelneemt aan een van de tien workshops. Er zijn workshops die teruggrijpen op onderwerpen uit de Rooftop Farmers Meet-up en hier interactief worden uitgediept. Ook kun je kiezen voor workshops over onderwerpen die ‘s middags aan bod komen tijdens de TOP^, zoals de rol van houtbouw op de duurzame gelaagde stad.

TOP^ summit

Het middagprogramma, dat om 14:00 uur start, bestaat uit de TOP^summit, een co-productie met Architectuur Instituut Rotterdam. Na de korte openingsspeech start een serie tweegesprekken waarbij Rotterdamse en internationale experts op het gebied van beleid, stedelijke strategie, ontwerp en eigenaarschap, luchtrechten en architectonische innovatie met elkaar gekoppeld worden. Zij zullen ingaan op vragen uit hun vakgebied en kijken hierbij naar Rotterdam en andere steden. Zo gaan Dirk van Peijpe (hoofdontwerper Hofbogenpark) en Robert Hammond (medeoprichter van de Highline in New York) met elkaar in gesprek over de vraag hoe het Rotterdamse Hofbogenpark kan leren van het beroemde High Line Park in New York City.

Hofbogenpark van De Urbanisten
Impressie van het Hofbogenpark door De Urbanisten.

Parallel aan het programma van tweegesprekken loopt een programma met korte projectpresentaties van Rotterdamse, Nederlandse en internationale projecten op en over daken, of anderszins gelieerd aan en inspirerend voor de gelaagde duurzame stad.

Tickets en volledige sprekersprogramma 

Wil je de Kennisdag bijwonen? Kaarten (€10,- per stuk) zijn te koop via de website van Rotterdamse Dakendagen. Het volledige (Engelstalige) programma duurt van 9:30 tot 16:30 uur. Hierbij kun je vrij kiezen of je alle of alleen bepaalde onderdelen bijwoont. Na aankoop van je ticket krijg je de linkjes voor de livestreams per mail toegestuurd. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

‘Zet in op een nieuwe lichting daktuinen’

16 jun om 08:00 uur
Er is van alles gaande rond de gevel, maar laten we vooral het dak niet vergeten. Zo bepleit ook Friso Klapwijk,…
Lees verder »

Startup plaatst 'dansende' bomen op stadsdaken

15 jun om 08:00 uur
De startup The Urban Jungle Project zet bomen op onwaarschijnlijke plekken, zoals daken. De boom wordt op…
Lees verder »

Duurzame drempels overwinnen met EPDM-dakbedekking

2 jun om 09:16 uur
Met een innovatief systeem om dakbedekking makkelijk aan te brengen en te demonteren, draagt Carlisle Construction…
Lees verder »

Groen, biodivers en klimaatadaptief dak voor De Doelen

1 jun om 12:09 uur
Congres- en concertgebouw de Doelen in Rotterdam krijgt het grootste multifunctionele dak dat tot nu toe gezien is…
Lees verder »

Expeditiedek IJsselstein weer veilig en gegarandeerd waterdicht

21 apr om 08:38 uur
Op het expeditiedek bij parkeergarage Overtoom in IJsselstein kunnen vrachtauto’s hun producten laden en lossen.…
Lees verder »

Nieuw dakterras op A9 wordt grootste park van Amsterdam

13 apr om 14:29 uur
Amsterdam krijgt er een nieuw park van 15 hectare bij. Niet zomaar een groene strook, het betreft een dakterras op…
Lees verder »

Duurzame en veilige oplossingen voor zorginstellingen

24 mrt om 08:00 uurtimer4 min
De beleving in een zorginstelling moet zo veilig en comfortabel mogelijk zijn. Het is belangrijk om aandacht te…
Lees verder »

Servicepunt Duurzame Daken helpt Utrecht met groene daken

12 mrt om 08:00 uurtimer1 min
Een nieuwe Servicepunt van Provincie Utrecht en Milieufederatie Utrecht (NMU) moet inwoners en bedrijven gaan…
Lees verder »