Jan Snel start bouw 147 appartementen ‘Wonen bij LILY’

dinsdag 31 augustus 2021
Modulair bouwer Jan Snel is gestart met de bouw van 147 modulaire appartementen in opdracht van woningcorporatie Centrada. Het project, genaamd ‘Wonen bij LILY’, biedt onderdak aan mensen die met spoed op zoek zijn naar een passende woonruimte in Lelystad. Naar verwachting ontvangen nieuwe huurders eind dit jaar nog de sleutel van hun woning.

De twee compacte woontorens met 147 appartementen komen naast het terrein van ‘Wonen bij LARS’ te staan, een eerder project van Jan Snel en Centrada. Daarom is er in het gebouwontwerp rekening gehouden met de uitstraling van het nieuwe en bestaande appartementencomplex. ‘LARS’ en ‘LILY’ bestaan beide uit duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout, en rustige kleurenschema’s. Toch bestaat LILY straks ook uit andere materialen om een aangenaam contrast te creëren, bijvoorbeeld met behulp van metalen elementen. 

In ‘Wonen bij LILY’ komen verschillende soorten woningen in afwisselende formaten. Het gaat om compleet gestoffeerde een-, twee- en driekamerappartementen van 22 tot 50 m². Allemaal voorzien van hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding. Daarnaast komt er een centraal paviljoen voor de bewoners met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Er worden 100 woningen beschikbaar gesteld voor spoedzoekers en de overige woningen zijn bestemd voor andere doelgroepen, zoals statushouders en zorgmedewerkers.

Tweede ronde

Eerder dit jaar leverde modulair bouwer Jan Snel in opdracht van woningcorporatie Centrada 152 appartementen ‘Wonen bij LARS’ in Campus Zuid op. Nu wordt een tweede project gereedgemaakt om te voorzien in de krappe woningmarkt van Lelystad. “We hebben al 152 woningen opgeleverd en zijn daarom heel blij dat we voor het eind van het jaar nogmaals 147 woningen kunnen laten bouwen”, vertelt Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada. “We zien dat de woningnood hoog is. ‘Wonen bij LILY’ biedt net als ‘Wonen bij LARS’ compleet afgewerkte woningen waar mensen direct kunnen gaan wonen.”

Oog op de toekomst

De flexibele woningen in Campus Zuid hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Jan Snel ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en elders met minimale aanpassingen worden ingezet. Een interessante optie wanneer locaties van tijdelijke aard zijn, maar wel de kwaliteit van nieuwbouw geleverd wordt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Iconisch huis met 100 duurzame bouwmaterialen

18 okt om 11:56 uur
‘Maak kennis met je circulaire leefomgeving van de toekomst’. Met deze boodschap presenteert Biobased Creations…
Lees verder »

Spaarndammerhart legt verbinding tussen heden en verleden

18 okt om 08:00 uur
De Spaarndammerbuurt is een bijzondere plek, wat vooral te danken is aan de iconische Amsterdamse School-stijl.…
Lees verder »

Nederlands paviljoen voor Expo 2020 Dubai open voor publiek

30 sep om 10:36 uur
Vanaf 1 oktober is het Nederlands paviljoen tijdens wereldtentoonstelling in Dubai open voor publiek. De…
Lees verder »

ZorgSaamWonen Award: de stembussen zijn geopend!

16 sep om 11:06 uur
De stembussen voor de Prijsvraag Eenzaamheid: ruimte voor ontmoeting zijn geopend. Vanaf nu tot en met 27…
Lees verder »

De Peperklip: opknapbeurt met Invisivent NL

15 sep om 09:15 uur
In Rotterdam is De Peperklip na een grondige en broodnodige opknapbeurt in ere hersteld. Ook de kozijnen werden…
Lees verder »

Woningen bouwen met oog op de toekomst

13 sep om 10:00 uur
Woningen die het mogelijk maken om er zo lang mogelijk in te kunnen blijven wonen, ook wel levensloopbestendige…
Lees verder »

Arnhem krijgt ouderwets begijnenhofje

10 sep om 08:50 uur
In de Middeleeuwen was het begijnenhofje, ook wel oudemannenhofje, een normaal verschijnsel. Woningen rond een…
Lees verder »

Ambitieweb Circulaire Scholen geeft schoolbesturen houvast

8 sep om 10:01 uur
Schoolbesturen moeten tegenwoordig met allerlei zaken rekening houden, van het binnenklimaat tot het…
Lees verder »