Wikkelboat opent tweede locatie in de Rotterdamse Rijnhaven

vrijdag 9 juli 2021
In de afgelopen dagen zijn vier van de vijf Wikkelboats in de Rijnhaven aangemeerd. Op 8 juli opende de eerste Wikkelboat haar deuren. Als onderdeel van het tijdelijke project Floating Rotterdam bieden deze duurzame drijvende ‘tiny houses’ overdag ruimte aan ondernemers en ’s nachts ruimte aan iedereen die op een bijzondere locatie wil overnachten.

De Wikkelboats liggen aan een 36 meter lange steiger. Een hiervan is inmiddels ingericht en klaar voor gebruik, de overige drie worden in gereedheid gebracht en openen komende week hun deuren. In november volgt een vijfde Wikkelboat. Initiatiefnemer Sander Waterval vertelt: “We zijn apetrots dat we hier nu liggen en mogen bijdragen aan de metamorfose van de Rijnhaven.” De vijf Wikkelboats zijn slim ingericht zodat deze multifunctioneel gebruikt kunnen worden; overdag als vergader- of loungeplek en ’s avonds kan men er met 6-8 personen per boot overnachten. De Wikkelboats liggen de komende vijf jaar in de Rijnhaven, met de hoop opgenomen te worden in het lange termijn plan voor de Rijnhaven.

Over Wikkelboat

Wikkelboats zijn duurzaam gefabriceerde tiny houseboten die multifunctioneel ingezet kunnen worden. Zo kan een Wikkelboat onder andere worden gebruikt als pop-up store, vergaderruimte, woonkamer of overnachtingsplek. Momenteel liggen er ook twee Wikkelboats in The Red Apple Marina, die de afgelopen drie jaar wereldwijde media-aandacht hebben gekregen. Initiatiefnemer en bedenker is Sander Waterval, oprichter en mede-eigenaar van jachthaven The Red Apple Marina in het centrum van Rotterdam.

Wikkelboat uitzicht

Bijzonder project

Vrijwel alles aan dit project is bijzonder; niet alleen de Wikkelboats an sich met de bouwstructuur gemaakt van karton en de gigantische schokbreker aan de steiger, ook de financiering en exploitatie zijn bijzonder. Overdag zijn organisaties die zich inzetten voor bewoners in de wijk van harte welkom om tegen een geringe vergoeding gebruik te maken van de locatie als vergaderplek. Zodra het water voor recreatief gebruik wordt vrijgegeven, zullen ook watersportactiviteiten vanuit hier gefaciliteerd worden. Zo beschikt de locatie over buitendouches, zwemtrappen voor de personen die een plons willen wagen en bergruimtes onder water voor kajaks, sups, etc.

Financiering project

De financiering voor dit tijdelijke project met de naam “Floating Rotterdam” is grotendeels middels crowdfunding bij elkaar gehaald; Rotterdammers die initiatiefnemer Waterval kennen, steunen hem in zijn ambitie om het water in Rotterdam te benutten als buitenruimte voor recreatieve doeleinden. Ook heeft het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie, beter bekend als SOFIE, een lening verstrekt. SOFIE onderschrijft de meerwaarde van dit project als stimulans voor nieuwe (bouw)ontwikkelingen in en rondom de Stadshavens.

Wikkelboat interieur

Samenwerkingspartners

Floating Rotterdam gaat met veel partijen samenwerken: o.a. de Gemeente Rotterdam, filmtheater LantarenVenster, Wijkraad Katendrecht, Sportmonding Rijnmond en 010Sports. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat er passende programmering komt op en rondom het steigerpark. De Wikkelboats fungeren hierbij als uitvalbasis.

Geweldige uitvoering van deze Tiny waterhouses.

Ik wil graag wat meer informatie voor het huren wat zijn de kosten per dag .

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

ZorgSaamWonen Award: de stembussen zijn geopend!

16 sep om 11:06 uur
De stembussen voor de Prijsvraag Eenzaamheid: ruimte voor ontmoeting zijn geopend. Vanaf nu tot en met 27…
Lees verder »

De Peperklip: opknapbeurt met Invisivent NL

15 sep om 09:15 uur
In Rotterdam is De Peperklip na een grondige en broodnodige opknapbeurt in ere hersteld. Ook de kozijnen werden…
Lees verder »

Claim jouw plek op de Inspiratiedag Renovatie

15 sep om 08:55 uur
De bouwsector staat voor een fikse renovatie-opgave. Met duurzame materialen en integrale renovatieconcepten weet…
Lees verder »

Woningen bouwen met oog op de toekomst

13 sep om 10:00 uur
Woningen die het mogelijk maken om er zo lang mogelijk in te kunnen blijven wonen, ook wel levensloopbestendige…
Lees verder »

Arnhem krijgt ouderwets begijnenhofje

10 sep om 08:50 uur
In de Middeleeuwen was het begijnenhofje, ook wel oudemannenhofje, een normaal verschijnsel. Woningen rond een…
Lees verder »

Jan Snel start bouw 147 appartementen ‘Wonen bij LILY’

31 aug om 08:52 uur
Modulair bouwer Jan Snel is gestart met de bouw van 147 modulaire appartementen in opdracht van woningcorporatie…
Lees verder »

Nieuwe duurzame en betaalbare woningen in Maaslandse Zoom

26 aug om 16:12 uur
De plannen voor circa 100 nieuwe woningen in de Maaslandse Zoom krijgen steeds meer vorm. Op 24 augustus…
Lees verder »

Vernieuwd aanzicht entree TNO-pand Rijswijk

25 aug om 10:36 uur
De entree van het TNO-pand in Rijswijk verkeerde zich in zeer slechte staat. De bestaande coating liet los en er…
Lees verder »