Nieuw experience center voor Hager Nederland in ‘s-Hertogenbosch

woensdag 25 mei 2022
Hager Nederland heeft haar nieuwe experience center op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch volledig in gebruik genomen. De bouw van de nieuwe huisvesting is in december 2020 gestart en de eerste medewerkers konden al voor kerstmis 2021 in het gebouw aan het werk. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft met haar exterieur- en interieurontwerp een elegant gebouw gecreëerd met een hoogwaardige uitstraling. Een compacte huisvesting met een heldere structuur en een informele, gemoedelijke sfeer.

Aangekomen op bedrijvenpark De Brand leidt de aanrijroute recht naar de opvallende entree van het driehoekige gebouw. Deze vorm is afgeleid van het eveneens driehoekige kavel. Het grote panoramaraam op de tweede verdieping geeft het gebouw een gastvrije uitstraling. Gelegen aan een waterpartij is het met een transparante gevel ‘geopend’ richting de natuur. De belangrijkste verblijfsfuncties liggen dan ook aan deze zijde en krijgen daardoor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Ook vanuit het daklicht boven de vide midden in het gebouw komt licht naar binnen. De minder daglichtafhankelijke functies, zoals de lift en de backoffice van de keukens, liggen juist in de gebouwkern.

Hager Nederland

Het gebouw is uitgevoerd in één baksteen en opgebouwd als een eenduidig volume. Het metselwerk is uitgevoerd in een Noors kettingverband. Omdat de hoeken met de diepe neggen goed moesten worden ingepast in dit verband zijn de posities van de ramen er speciaal op afgestemd. Om flexibiliteit te creëren, kan er op elke 1,80 meter een binnenwand worden geplaatst. Hierdoor kregen de ramen een zeer specifieke ordening, waardoor het typische gevelpatroon is ontstaan. De verspringende voegdiepten geven het metselwerk een mooie tactiliteit. Door de verschillen in schaduwval ontstaan er ogenschijnlijk kleurverschillen.

Hager Nederland daklicht

Bij binnenkomst vloeit het publieke gebied via het trappenlandschap over op de eerste verdieping. De verschillende soorten zitjes en beplanting maken dit landschap een sfeervolle ontmoetingsplek met ruimte voor ontspanning onder het genot van een kopje koffie of een heerlijke lunch. Ook op de eerste verdieping draait alles om ontmoeting en klantcontact. In het centrale hart van het experience center wordt op een digitaal scherm content getoond die is afgestemd op de specifieke bezoeker. Met allerlei beschikbare technische accessoires kan ter plekke een bedrijfspresentatie worden samengesteld. 

Hager Nederland interieur

Op de tweede en derde verdieping ligt de hybride en gezonde werkomgeving, waar medewerkers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een aanlandplek, open werkplek, samenwerkplek of scrumruimte. Ook is er een daily start up punt gerealiseerd en zijn er concentratiecocons ontworpen. Na de komst van het coronavirus is er snel geschakeld en zijn de overlegplekken aangepast voor een optimale inzet van digitale schermen en camera’s. Ronde tafels zijn vervangen door trapeziumtafels, zodat teams gemakkelijk naar een scherm kunnen kijken.

Hager Nederland situatietekening

De identiteit van Hager komt overal in het ontwerp terug. Er is echter geen letterlijke vertaling gemaakt van het werkgebied. Zo komt de koperkleur, afgeleid van het verbindend materiaal in Hagers producten, terug in verschillende abstracte structuren. Dit geeft het interieur een zacht en verfijnd karakter. In het materialenpalet is vooral gebruikgemaakt van warme tinten. Zo is de volledige driehoekige kern van het gebouw uitgevoerd in houten latten met een donkere accentkleur. Aan de gevel zien we voornamelijk hout in een lichte tint.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Nieuwe kansen voor innovatieve woonvormen

15 apr om 07:30 uur

Wie actief is op het gebied van wooncoöperaties, CPO’s en andere collaboratieve…

Lees verder »
descriptionArtikel

Blue zones bieden een wenkend perspectief

3 apr om 07:30 uur

Blue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kroniek van een aangekondigde nood

13 mrt om 16:00 uur

Het magazine Stedebouw & Architectuur is vernieuwd! Met onder meer de nieuwe rubrieken Bouwiconen, Rapport…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vernieuwde Stedebouw & Architectuur: Gezondheid & Welzijn

6 mrt om 13:25 uur

Het fors vernieuwde nieuwe magazine van Stedebouw & Architectuur is net uit! In deze digitale editie zijn…

Lees verder »
descriptionArtikel

Pleidooi voor typologisch experiment

5 mrt om 07:30 uur

In 2006 ging LEVS architecten op zoek naar een nieuw onderkomen. Het bureau vond een mooie locatie op het…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe rekentool om CO₂-uitstoot terug te dringen

20 feb om 11:30 uur

Een groot deel van de CO₂-uitstoot in de bouw wordt toegeschreven aan het bouwen van nieuwe gebouwen. De…

Lees verder »
descriptionArtikel

Doe mee: hoe denk jij over een gezonde openbare ruimte?

16 feb om 07:30 uur

Kunnen vuistregels voor de gezonde leefomgeving jou verder helpen? Het RIVM en het ministerie van…

Lees verder »
person_outlineBlog

Rijke biodiversiteit: gunstige invloed op gezondheid

15 feb om 07:30 uur

Biodiversiteit heeft niet alleen betrekking op de planten- en dierenwereld. Een rijke biodiversiteit heeft ook…

Lees verder »