Nieuw experience center voor Hager Nederland in ‘s-Hertogenbosch

woensdag 25 mei 2022
Hager Nederland heeft haar nieuwe experience center op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch volledig in gebruik genomen. De bouw van de nieuwe huisvesting is in december 2020 gestart en de eerste medewerkers konden al voor kerstmis 2021 in het gebouw aan het werk. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft met haar exterieur- en interieurontwerp een elegant gebouw gecreëerd met een hoogwaardige uitstraling. Een compacte huisvesting met een heldere structuur en een informele, gemoedelijke sfeer.

Aangekomen op bedrijvenpark De Brand leidt de aanrijroute recht naar de opvallende entree van het driehoekige gebouw. Deze vorm is afgeleid van het eveneens driehoekige kavel. Het grote panoramaraam op de tweede verdieping geeft het gebouw een gastvrije uitstraling. Gelegen aan een waterpartij is het met een transparante gevel ‘geopend’ richting de natuur. De belangrijkste verblijfsfuncties liggen dan ook aan deze zijde en krijgen daardoor veel daglicht en een prachtig uitzicht. Ook vanuit het daklicht boven de vide midden in het gebouw komt licht naar binnen. De minder daglichtafhankelijke functies, zoals de lift en de backoffice van de keukens, liggen juist in de gebouwkern.

Hager Nederland

Het gebouw is uitgevoerd in één baksteen en opgebouwd als een eenduidig volume. Het metselwerk is uitgevoerd in een Noors kettingverband. Omdat de hoeken met de diepe neggen goed moesten worden ingepast in dit verband zijn de posities van de ramen er speciaal op afgestemd. Om flexibiliteit te creëren, kan er op elke 1,80 meter een binnenwand worden geplaatst. Hierdoor kregen de ramen een zeer specifieke ordening, waardoor het typische gevelpatroon is ontstaan. De verspringende voegdiepten geven het metselwerk een mooie tactiliteit. Door de verschillen in schaduwval ontstaan er ogenschijnlijk kleurverschillen.

Hager Nederland daklicht

Bij binnenkomst vloeit het publieke gebied via het trappenlandschap over op de eerste verdieping. De verschillende soorten zitjes en beplanting maken dit landschap een sfeervolle ontmoetingsplek met ruimte voor ontspanning onder het genot van een kopje koffie of een heerlijke lunch. Ook op de eerste verdieping draait alles om ontmoeting en klantcontact. In het centrale hart van het experience center wordt op een digitaal scherm content getoond die is afgestemd op de specifieke bezoeker. Met allerlei beschikbare technische accessoires kan ter plekke een bedrijfspresentatie worden samengesteld. 

Hager Nederland interieur

Op de tweede en derde verdieping ligt de hybride en gezonde werkomgeving, waar medewerkers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een aanlandplek, open werkplek, samenwerkplek of scrumruimte. Ook is er een daily start up punt gerealiseerd en zijn er concentratiecocons ontworpen. Na de komst van het coronavirus is er snel geschakeld en zijn de overlegplekken aangepast voor een optimale inzet van digitale schermen en camera’s. Ronde tafels zijn vervangen door trapeziumtafels, zodat teams gemakkelijk naar een scherm kunnen kijken.

Hager Nederland situatietekening

De identiteit van Hager komt overal in het ontwerp terug. Er is echter geen letterlijke vertaling gemaakt van het werkgebied. Zo komt de koperkleur, afgeleid van het verbindend materiaal in Hagers producten, terug in verschillende abstracte structuren. Dit geeft het interieur een zacht en verfijnd karakter. In het materialenpalet is vooral gebruikgemaakt van warme tinten. Zo is de volledige driehoekige kern van het gebouw uitgevoerd in houten latten met een donkere accentkleur. Aan de gevel zien we voornamelijk hout in een lichte tint.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

De Droogbak, een samensmelting van heden en verleden

22 jun om 09:12 uur
Het beeldbepalende 19e-eeuwse kantoorgebouw de Droogbak, naast het Amsterdamse Centraal Station, heeft de…
Lees verder »
descriptionArtikel

Het Holbeinhuis wordt de huiskamer van ondernemend Rotterdam

17 jun om 11:40 uur
Het iconische Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65, hoek Stadhuisplein in Rotterdam wordt gerenoveerd en klaar…
Lees verder »
descriptionArtikel

Multifunctionele parkeergarage in Rotterdam is toekomstbestendig en veilig

15 jun om 08:00 uur
De nieuwbouw van GAMMA P+R Noorderhelling in Rotterdam, onderdeel van de grootschalige gebiedsontwikkeling…
Lees verder »
descriptionArtikel

KAAN Architecten voltooit elegante halfhoge torens voor wooncomplex De Zalmhaven

16 mei om 10:00 uur
De Zalmhaven is een hoogwaardig wooncomplex, ontwikkeld door AM & Amvest, op een locatie naast de voormalige…
Lees verder »
descriptionArtikel

‘Het mainstream onderwijs dient te worden aangepast’

11 mei om 08:55 uur
Op 21 juni organiseert Stedebouw & Architectuur in samenwerking met Peter Eisenburger van Groene Morgen het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Maximale score NPC behaald door flexibele ecotegels

23 mrt om 09:09 uur
PHOMI MCM heeft als eerste bouwproduct in de Nationale Product Catalogus de maximale score behaald. Het product is…
Lees verder »
descriptionArtikel

Unieke combinatie erfgoed en duurzame nieuwbouw op zonnig Mallorca

21 mrt om 10:00 uur
MVRDV en GRAS Arquitectos transformeren El Terreno in Palma de Mallorca tot groene en duurzame woonwijk. Palma’s…
Lees verder »
descriptionArtikel

De leukste werkdag van het jaar!

17 mrt om 08:00 uur
Na vier succesvolle online edities gaat het Verbindingsfestival dit jaar LIVE! Op een unieke locatie in Zwolle een…
Lees verder »