Monumentale panden getransformeerd tot buitengewone kantoorruimten

dinsdag 28 juli 2020
timer 3 min
In de Zeestraat in Den Haag vindt momenteel een grootschalige renovatie plaats. Het voormalig kantoorpand van Onderlinge ’s Gravenhage in de Archipelbuurt wordt samen met de omliggende panden en percelen door CBRE Development Services samen met Kentie en Partners Architekten getransformeerd tot eigentijdse, duurzame kantoorpanden met monumentale charme die klaar zijn voor de toekomst.

De monumentale panden aan de Zeestraat (nr. 62 t/m 66B) worden gerenoveerd en behouden hun authentieke karakter. Ze hebben ieder een oppervlakte een oppervlakte van 500 m² en worden per pand in de verhuur genomen. De panden aan de Zeestraat 68 t/m Bazarstraat 2 worden als één multi-tenant gebouw gerenoveerd tot een modern en flexibel kantoor met grote open vloervelden direct gelegen aan de bijzondere binnentuin. Dit gebouw wordt uitgebreid naar een oppervlakte van 6.500 m² met een dakopbouw waarmee een ‘loft office’ wordt gecreëerd met een uitzicht op de tuin.


CBRE is betrokken bij de herontwikkeling met de afdeling Development Services. De kantoorverhuur verloopt via CBRE Advisory & Transaction Services en COG Makelaars. “Het is een bijzonder project in de Haagse binnenstad”, aldus Its Bakker, Director Development Services CBRE.” De combinatie van een bruisende locatie met een rustgevende, grote groene binnentuin is uitzonderlijk. Van een vrij gesloten kantooromgeving maken we er een naar buiten gekeerde werklocatie van waarin de tuin een belangrijke rol speelt. We transformeren de monumentale panden naar duurzame kantoren zonder de authentieke charme te verliezen. We creëren een moderne, gezonde werkomgeving waarmee werkgevers een aantrekkelijk werkklimaat kunnen bieden aan hun werknemers.”
CBRE Development Services selecteerde Kentie en Partners Architekten voor het architectonische ontwerp. Het architectenbureau is onder meer gespecialiseerd in hoogwaardige restauraties van monumentale gebouwen en het herpositioneren van bestaand vastgoed. Tevens hebben zij toonaangevende hospitality projecten in hun portfolio. Een uitgelezen combinatie die aansluit op het kantoorconcept in de Zeestraat. Architect Michiel Samsom van Kentie en Partners Architekten: “De monumentale panden met een oppervlakte van 500 m² zetten we individueel in hun kracht. We brengen ze opnieuw tot leven, waarbij we de authentieke elementen koesteren en, indien mogelijk, terugbrengen in de originele staat. De panden kenmerken zich door stijlkamers met hoge plafonds en een royale lichtinval. Ieder pand krijgt een privétuin die grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin.”


“Het jaren 70 pand kenmerkt zich door ruime verdiepingen; 4 vloeren van circa 1200 m². Een ideale lay-out voor een dynamisch grootschalig multi-tenant kantoor. De centrale entree wordt geplaatst aan de Zeestraat met een gastvrij hospitality concept, vergaderruimtes en een koffiebar midden in een bruisend werkcafé welke toegankelijk is voor alle huurders, inclusief de huurders van de (individuele) monumentale panden. In het ontwerp heeft de tuin een belangrijke rol zodat deze ook vanuit de kantoren wordt beleefd. Het pand wordt zo duurzaam mogelijk herontwikkeld met een hoog afwerkingsniveau en een interieur die door de huurder naar wens kan worden ingevuld.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Monumentale panden getransformeerd tot buitengewone kantoorruimten

Meer artikelen met dit thema

BIG ontwerpt ultraduurzaam hoofdkwartier voor Oppo R&D

19 apr om 11:22 uur
Smartphonefabrikant Oppo laat in China een nieuw hoofdkwartier bouwen voor de R&D-afdeling. Het gebouw neemt…
Lees verder »

Aftrap voor herontwikkeling District West

12 apr om 11:41 uur
APF International heeft de aftrap gegeven voor de herontwikkeling van drie kantoorgebouwen en nieuwbouw aan de…
Lees verder »

CO2 als bouwsteen in strijd tegen klimaatverandering

24 mrt om 08:00 uurtimer3 min
Duurzame en circulaire alternatieven voor allerhande bouwmaterialen verschijnen in rap tempo op de markt om een zo…
Lees verder »

Nieuw kantoorgebouw Belvédère bereikt hoogste punt

18 mrt om 08:00 uurtimer2 min
Belvédère II in 's-Hertogenbosch opent deze zomer haar deuren voor werken op hoogwaardig niveau aan de zuidelijke…
Lees verder »

‘Een gezonde school mag geld kosten’

15 mrt om 08:00 uurtimer9 min
Zoek de samenwerking op, maar heldere (prestatie)afspraken en krijg inzicht in de opgave. Slechts enkele tips die…
Lees verder »

Jerusalem als eerste bestaande buurt aardgasvrij en van hout

12 mrt om 08:00 uurtimer3 min
Comfortabel, duurzaam en als eerste bestaande buurt in Nederland van het aardgas af. In de buurt Jerusalem in…
Lees verder »

Sociale veiligheid en ontmoeting door coronagalerij

10 mrt om 08:00 uurtimer7 min
In de BuroFlat in Gouda loopt een man over de galerij naar zijn huis. De buurvrouw stapt ook de galerij op, maar…
Lees verder »

Floradôme - duurzaam, groen én gezond nieuw kantoorgebouw

9 mrt om 00:00 uurtimer3 min
Floradôme, het nieuwe kantoorgebouw van Royal FloraHolland, is op 2 maart 2021 officieel in gebruik genomen. Het…
Lees verder »