Herontwikkeling historische Fenixloodsen

dinsdag 6 oktober 2020
timer 4 min
Een uniek en historisch bouwwerk in Rotterdam: de Fenixloodsen. Wonen aan het water met een prachtig uitzicht, in en op een voormalige havenloods, klinkt als muziek in de oren. De stijlvolle lofts zijn een ontwikkeling van Heijmans. Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT), gespecialiseerd in parkeerprojecten, ging aan de slag met de producten van Triflex. Dit bedrijf leverde, samen met de betrokken partijen, een succesvolle bijdrage aan de herontwikkeling van deze bijzondere loodsen.

De uitdaging

De bestaande betonnen parkeervloeren en hellingbanen dienden volledig antislip gemaakt te worden. Tevens moesten de parkeervloeren van een waterdichte afwerking worden voorzien en de vloerafwerking moest volledig in Q-Park standaard uitstraling worden aangebracht. Tot slot waren de op de bestaande laaddok gerealiseerde dakterrassen nodig toe aan een waterdichte en antislip afwerking.

De oplossing

Heijmans, Mei Architects, Q-park, Holland Immo Group en Triflex applicateur MKT gingen op zoek naar een passende oplossing. Een van de belangrijke criteria was dat het een duurzame oplossing moest zijn. Voor elke situatie is in overleg met de aannemer gekeken naar de juiste oplossing. Gezien de specifieke eisen en de gewenste uitstraling was een afwerking in vloeibare kunststof de juiste keuze. Er is gekozen om de Triflex systemen CPS-C+, CPS-T+, DeckFloor variant 3 en ProPark variant 3 toe te passen bij de parkeervoorziening en het Triflex BFS systeem, chips en antislip voor de dakterrassen.


Een veilige, ontspannen atmosfeer in een afgesloten parkeergarage is verrassend goed haalbaar. Met het Triflex CPS-C+ systeem valt de juiste ambiance te creëren. Dit systeem kent veel voordelen. Het is een antislipsysteem voor parkeervloeren dat is ontwikkeld volgens de meest recente inzichten in kleur en lichtontwerp voor openbare ruimtes. Daarnaast vereenvoudigt het ook de oriëntatie van gebruikers door een van de diverse kleuren te gebruiken, wat uitsluitend de veiligheid verbetert.


Met het toepassen van het Triflex CPS-T+ systeem wordt het parkeerdek duurzaam beschermd. Tevens is het systeem zeer elastisch, wat ervoor zorgt dat het dynamisch en scheuroverbruggend is. Er ontstaat hierdoor een naadloos en waterdicht oppervlak. Met dit systeem kan eindeloos met kleur gevarieerd worden en het vereenvoudigt de oriëntatie voor de gebruikers.

 

Ten derde is er gekozen voor Triflex Deckfloor systeem, variant 3. Dit systeem is onder andere mechanisch belastbaar, snel uithardend, weersbestendig, antislip en zijn er wederom diverse kleurvariaties mogelijk. Voor de hellingbanen is gekozen voor het Triflex ProPark systeem, variant 3. Dit systeem kent ook vele voordelen. Het is onder andere een volledig gewapend afdichtingssysteem, ondoordringbaar, snel uithardend, weersbestendig, chemicaliën- en dooizoutbestendig, elastisch en antislip. Tot slot was iedereen (betreffende de dakterrassen) het eens over de keuze voor het duurzame Triflex BFS systeem, chips en antislip. Mechanisch belastbaar, zelfnivellerend, weersbestendig, naadloze afdichting en scheuroverbruggend zijn een aantal van de vele belangrijke eigenschappen.

Het proces

Meekelenkamp vertelt: “De omstandigheden tijdens de uitvoering waren gunstig te noemen, waardoor er geen afwijkende maatregelen getroffen dienden te worden.” Het werkgebied is aanvankelijk goed afgezet om tijdens de applicatie en uitharding de vloer te beschermen tegen vroegtijdige belasting. Na het stralen van de parkeervloeren zijn er hechtmetingen verricht en zijn vervolgens de Triflex systemen (CPS-C+, CPS-T+, DeckFloor, variant 3 en ProPark, variant 3) een voor een toegepast. Op de eerste verdieping van de woontoren zijn de terrasvloeren gerenoveerd en voorzien van een gloednieuwe uitstraling. Nadat de aannemer eerst een betonnen slijtlaag heeft gestort op de constructievloer ter plaatse van de dakterrassen, is het Triflex BFS systeem aangebracht. Dit systeem is afgewerkt met een kleurfinish die is voorzien van antislip korrels en afgestrooid met chips.”

Het resultaat

Duurzaam, waterdicht, antislip en een nieuwe uitstraling. Dat is het eindresultaat van het onlangs gerenoveerde historische bouwwerk: de Fenixloodsen. Er is gekozen voor een Q-park standaard uitstraling en de dakterrassen zijn voorzien van een waterdichte en antislip afwerking. Door gekozen te hebben voor deze hoogwaardige en duurzame systemen gaat de parkeergarage weer voor jaren mee. Triflex kijkt met trots terug op dit bijzondere project en de prettige samenwerking met Meekelenkamp Kunststof Techniek.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Herontwikkeling historische Fenixloodsen

Meer artikelen met dit thema

Aftrap voor herontwikkeling District West

12 apr om 11:41 uur
APF International heeft de aftrap gegeven voor de herontwikkeling van drie kantoorgebouwen en nieuwbouw aan de…
Lees verder »

ENKA Arnhem: kansen voor leegstand

24 mrt om 08:00 uurtimer4 min
In Arnhem, tussen de Velperweg en de spoorlijn naar Zutphen, ligt een groot braakliggend terrein dat bekend staat…
Lees verder »

Belgisch Ukkel wordt een groene en autovrije leefomgeving rijker

5 mrt om 00:00 uurtimer2 min
In de Ukkelse wijk Calevoet maken de oude kantoorsites van Therabel en AstraZeneca, gelegen aan de Egide Van…
Lees verder »

Samenwerking Janssen de Jong Groep en New Horizon voor urban mining

26 feb om 00:00 uurtimer2 min
Janssen de Jong Groep en New Horizon Urban Mining slaan de handen ineen. Met de strategische samenwerking beogen…
Lees verder »

Markthal Mercado revitaliseert Groningse binnenstad

1 feb om 00:00 uurtimer3 min
Eind december is in Groningen de bouw gestart van Mercado, een monumentale overdekte markthal met daarboven luxe…
Lees verder »

Nog meer bouwruimte in stad om woningnood te ledigen

28 jan om 00:00 uurtimer2 min
De bestaande stad blijkt nog veel meer ruimte te hebben voor nieuwe woningen dan eerder leek. Dat laat KAW-…
Lees verder »

Herbestemming campus CSG Reggesteyn wordt duurzaam en natuurinclusief

26 nov 2020 timer4 min
Het ontwerpteam onder leiding van NOAHH | Network Oriented Architecture en Braaksma & Roos Architectenbureau…
Lees verder »

Een oplossing voor ieder dak

5 nov 2020 timer2 min
Een afdichtingsysteem moet zich aan alle omstandigheden kunnen aanpassen en tegemoet kunnen komen aan technische-…
Lees verder »