Esthetische en veilige afwerking

woensdag 23 februari 2022
De prefab galerij-elementen van het complex aan de Annie MG Schmidtstraat werden, ondanks de ingegoten antislipstructuur, als zeer glad ervaren door de bewoners en bezoekers. Ook waren de betonnen vloerelementen zeer vatbaar voor intrekkend vuil doordat deze onbehandeld waren. Dit kwam de uitstraling niet ten goede.

Applicateur Sealteq Ivacon ging aan de slag met de duurzame producten van Tiflex. Er is gekozen voor een zeer veilig en esthetisch systeem. De aanblik kan door de ruime keuze van het instrooimateriaal naar wens worden bepaald. Omdat het een vrij dun systeem is, volgt deze het profiel van de ondergrond. Een goede voorbehandeling van het oppervlak was dus bepalend voor het eindresultaat.

De galerijvloeren zijn weer voor jaren beschermd door middel van de antisliplaag dat het instrooisysteem biedt. De dilataties worden hierbij volledig geïntegreerd waardoor eventuele lekkage in de toekomst wordt voorkomen. Zo hoeft nattigheid niet meer tot gladde oppervlakken te leiden, met alle gevolgen van dien. Met de afwerking krijgt het oppervlak een stroeve laag, maar geeft het ook een duurzame bescherming van de constructie. 

De minimale overlast voor de bewoners tijdens het proces was een grote wens. Door gebruik te maken van dit snel uithardende systeem was het niet nodig om loopvoorzieningen te treffen en konden de bewoners de galerijen tussen elke arbeidsgang blijven gebruiken. Ook de verwachte levensduur van het systeem was belangrijk bij dit project. Het blijft een ingrijpende operatie die je liever niet over een paar jaar hoeft te herhalen. Met een levensduurverwachting van 25 jaar van dit systeem kunnen de bewoners er jaren plezier van hebben, zonder weer te hoeven te investeren.

Door goed op de wensen van de bewoners in te gaan is de schoonheid van dit complex intact gebleven en heeft de uitstraling zelfs een upgrade gekregen. Mede door te kiezen voor dit systeem was het mogelijk om bij zeer lage temperaturen de producten toch te verwerken. De bewoners kunnen deze winter veilig gebruik maken van de galerijen. Mocht er een strenge winter komen is het systeem zelfs bestand tegen strooi en dooizouten.

Zoals we dit bij elk Triflex werk nastreven heeft ook dit werk van SealteQ Ivacon weer een referentie-waardig resultaat opgeleverd. Zo hebben we Alkmaar weer een stukje duurzamer, mooier en veiliger gemaakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)38 460 20 50 mail naar info@triflex.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. We helpen u graag verder.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Uitdagende renovatie van galerijophoging

24 jun om 14:51 uur
Appartementencomplex Karelia is zo’n 20 à 25 jaar geleden voorzien van een galerijophoging. Na al die jaren was…
Lees verder »

Esthetische upgrade galerijvloeren

13 jun om 10:47 uur
De galerijvloeren van de vier flats in Hellevoetsluis, bestaande uit zes verdiepingen, waren technisch nog in een…
Lees verder »

De Hidden Treasure duurzaam beschermd

30 mei om 10:43 uur
De oude bedrijfscampus van Philips in Eindhoven is gerenoveerd tot een modern appartementencomplex met maar liefst…
Lees verder »
descriptionArtikel

Vernieuwd Arnhem Museum biedt panoramisch zicht op uiterwaardenlandschap

16 mei om 08:00 uur
Op 13 mei 2022 opende het vernieuwde gebouw van Museum Arnhem voor publiek. Benthem Crouwel Architects ontwierp de…
Lees verder »
descriptionArtikel

Grote opknapbeurt voor Pepergasthuis

11 mei om 09:15 uur
Woningcorporatie Lefier geeft het Pepergasthuis in het centrum van Groningen een flinke opknapbeurt. Zowel aan de…
Lees verder »

Antislip en waterdichte vloeren

3 mei om 09:25 uur
De galerijvloeren van een complex aan de Blijvenburgstraat in Rotterdam waren glad en er was sprake van lekkage.…
Lees verder »
descriptionArtikel

Laatste kans: meld je aan voor de Inspiratiedag Renovatie

19 apr om 09:59 uur
Donderdag is het zover: de Inspiratiedag Renovatie. De beurshal is uitverkocht, er staat een ijzersterk…
Lees verder »
descriptionArtikel

Beurshal Inspiratiedag Renovatie uitverkocht

12 apr om 11:05 uur
De beursvloer van de Inspiratiedag Renovatie op 21 april in Next Level te Gorinchem is uitverkocht! Met dertig…
Lees verder »