EDGE onthult plannen voor derde ontwikkeling in Eindhoven

woensdag 18 november 2020
timer 3 min
Na de ontwikkelingen voor Rabobank en het Rijksvastgoedbedrijf start EDGE met een derde ontwikkeling naast Eindhoven Centraal. MVSA Architects tekent voor het ontwerp. De multifunctionele ontwikkeling gaat 25.000m2 kantoorruimte en 14.500m2 woonruimte opleveren.

EDGE Eindhoven opent zijn deuren in 2023. Voor de toekomstige werknemers en bewoners ligt de primaire focus op duurzaamheid en gezondheid. De ligging bij Eindhoven Centraal zorgt voor een goede toegankelijkheid en de groene wandelroute die door de gebouwen van EDGE Eindhoven wordt aangelegd naar de Dommel maakt het pand ook aantrekkelijk voor publiek. EDGE Eindhoven gaat uit twee delen bestaan: een gebouw met 25.000 m2 kantoorruimte en een transparant groen atrium en het tweede gebouw met 14.500 m2 woonruimte voor 175 appartementen in de vrije sector. EDGE streeft voor het nieuwe gebouw zowel een BREEAM Excellent (duurzaamheid) als een WELL Core & Shell Gold (welzijn) certificering na. 

Duurzaam werken en wonen in het hart van Eindhoven

EDGE heeft als doel om bij de bouw 25% circulaire, gerecyclede of recyclebare materialen te gebruiken. Alles zal worden vastgelegd in het Madastermaterialenpaspoort, waarbij het uitgangspunt is dat het gebouw kan worden afgebroken zonder materiaalverlies. Bij alle watervoorzieningen, zoals drinkwaterfonteinen, toiletten, tapkranen en douches, wordt ervoor gezorgd dat er tot 40% drinkwater wordt bespaard. Voor het groene dakterras wordt regenwater opgevangen en ondergronds opgeslagen voor de irrigatie. Op de daken worden ook zonnepanelen  geplaatst die het gebouw extra energiezuinig maken en een energiebesparing van ten minste 30% opleveren.


“Dit toekomstbestendig mixed-use complex waar je kan wonen, werken en ontspannen is een aanwinst voor de nieuwe entree en skyline van Eindhoven. Hoogwaardige materialen en verrassende details zorgen voor een naadloze aansluiting met de naast gelegen Dommel. Met dit ontwerp realiseren wij in het hart van Eindhoven een unieke plek waar het welzijn van de gebruiker centraal staat", aldus Roberto Meyer van MVSA Architects.


Voorzieningen en ruimtes open voor Eindhoven

De voorgevel is zo ontworpen dat alle ruimtes veel natuurlijk daglicht krijgen. Ookk in het atrium komt een kunstinstallatie die het gebouw verbindt met de Lichtstad. EDGE Eindhoven realiseert ook een parkeergarage met ruimte voor 252 auto's en ruim 1.000 fietsen, met verschillende laadpunten om elektrisch rijden te bevorderen. Daarnaast komen er in het gebouw een restaurant met een aanbod van gezonde maaltijden, slimme vergaderruimtes die van alle gemakken zijn voorzien, een grote evenementenruimte, open ruimtes voor gedeeld gebruik, een koffiebar, een volledig uitgeruste fitnessruimte en een groen dakterras. De tuim 4.000m2 groenvoorzieningen worden uitgevoerd door ZUS landschapsarchitecten.


De woon- en werkomgeving van EDGE Eindhoven wordt gemonitord door de slimme infrastructuur van EDGE, met functies en voorzieningen die gezondheid en welzijn bevorderen. In het kantoorgebouw biedt EDGE Eindhoven ook ruimtes voor gedeeld gebruik waar mensen kunnen samenkomen. Bezoekers, gasten en huurders kunnen deze ruimtes gebruiken om elkaar te ontmoeten, voor een kort werkoverleg of om bij te praten met collega's en gasten.

Introducing EDGE Eindhoven from EDGE on Vimeo.


EDGE Eindhoven wordt naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
EDGE onthult plannen voor derde ontwikkeling in Eindhoven

Artist impression van de derde ontwikkeling van EDGE in Eindhoven.

Meer artikelen met dit thema

KCAP ontwerpt blok 8 voor Merwede Utrecht

10 mei om 13:00 uur
KCAP ontwerpt in opdracht van ontwikkelaars Synchroon en AM een multifunctioneel gebouwensemble binnen de…
Lees verder »

Residentie Philyra - wonen op een erfgoedsite

7 mei om 11:35 uur
Borgerwijk, gelegen aan IJzerenveld in Sint-Katelijne-Waver in België, hervormt de zorgsite van Borgerstein naar…
Lees verder »

Architectuur: het antwoord op een noodzaak

5 mei om 08:00 uur
Gezondheid is in alle monde, maar een koppeling met de milieucrisis is ver te bekennen. Architectuur geeft, als…
Lees verder »

'Ook aerosolen spelen rol bij besmetting coronavirus'

4 mei om 12:40 uur
Hoewel het al een poosje werd geroepen door wetenschappers, heeft wereldgezondheidsorganisatie WHO nu ook de rol…
Lees verder »

Huis van Stad en Regio startschot voor gebiedsontwikkeling Dordrecht

4 mei om 11:39 uur
In Dordrecht werd enkele jaren geleden het stadskantoor, een pand uit 1967, afgeschreven. Dat wierp de vraag op:…
Lees verder »

Omgevingsvisie Amsterdam: de zoektocht naar de complete stad

3 mei om 11:04 uur
Eerder dit jaar maakte gemeente Amsterdam het ontwerp Omgevingsvisie Amsterdam 2050 openbaar. Het lijvige document…
Lees verder »

AIPH lanceert de World Green City Awards

30 apr om 09:53 uur
Natuur in de stad wordt alsmaar belangrijker om onze steden leefbaar en gezond te houden. De International…
Lees verder »

Nieuwe Rechtbank Amsterdam: functioneel en uitnodigend

29 apr om 16:23 uur
Op de plaats van het oude complex aan de Parnassusweg in Amsterdam is het uitnodigende nieuwe gebouw van de…
Lees verder »