Online event: Een vliegende start maken met schoolverduurzaming

mrt11
Stedebouw & Architectuur en Duurzaam Gebouwd laten in een online eventreeks zien welke stappen je als school kunt nemen om te komen tot een algehele kwaliteitsverbetering voor een gezondere school. Het eerste event staat gepland op 11 maart. Je leest hier het programma.

Diverse experts maken hun opwachting tijdens het digitale event op 11 maart. Zo nemen Marion Breg en Wim Lengkeek (tevens dagvoorzitter) van Kenniscentrum Ruimte-OK deelnemers mee in een stap voor stap verduurzaming voor scholen en laten ze zien hoe duurzaamheid een onderdeel kan worden van je meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Ook gaan zij in gesprek met Caroline Koot en Rik van Kraaij van RVO. Op 4 januari is de Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen, de SUVIS, ingegaan. Wat kun je met deze uitkering en hoe loopt de regeling?


Daarnaast vertelt Tanja van Nes, beleidsadviseur School & Omgeving bij de PO-Raad, over de sectorale routekaart verduurzaming scholen. Dit brengt in kaart welke vernieuwingsslag je kunt maken en wat het kostenplaatje is, zodat een integrale kijk op jouw situatie binnen handbereik is. Wichert Eikelenboom, adviseur scholenbouw, schetst vervolgens op basis van praktische voorbeelden hoe je op korte termijn aan de slag kunt en welke valkuilen je moet vermijden.


Tijdens de eerste sessieronde zijn er sessies door Monique Donker (Buyers Group), Tjebbe de Jong (Dijkstra Draisma), Bart-Jan Pompen (Carlisle Construction Materials), Jürgen van Hulst (Saint Gobain) en Michel Drenth en Pim Bressers (HEVO). Laatstgenoemde verzorgt ook een sessie in de tweede ronde, evenals Wolf.


Op deze pagina vind je alle informatie over het programma en hier kun je je inschrijven.

Online event: Een vliegende start maken met schoolverduurzaming

Datum / tijd

11 maart 2021
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meOnline