Nacht van de Architectuur

jun20
Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert ARK Fryslân in Leeuwarden de Dag en Nacht van de Architectuur. Het thema dit jaar is: de Architectuur van de Wederopbouw, van traditioneel naar modernistisch bouwen. Alle Architectuurliefhebbers zijn van harte welkom tijdens de Dag en Nacht van de Architectuur.

Tijdens de Nacht van de Architectuur gaan we terug in de tijd naar de Swinging Fifties&Sixties, waarbij één van de grootste wederopbouwarchitecten van Friesland in het zonnetje wordt gezet: J.J.M. Vegter. De Locatie van de avond is een ontwerp van zijn hand: de Kurioskerk in Leeuwarden. Als architect heeft Vegter voor Nederland, maar zeker ook voor Friesland en Leeuwarden tijdens de Wederopbouwperiode, iconische gebouwen ontworpen.

Onder leiding van Nachtvoorzitter Johan Tichelaar (bestuurslid ARK Fryslân) nemen we u graag mee terug in de tijd, toen geluk nog heel gewoon was.


Sprekers

Marieke Kuipers, Specialist Jonge Bouwkunst, van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) geeft een lezing over Vegter. Wat is zijn plaats binnen de wederopbouw in Nederland en welke invloeden zien we daar nu nog van terug?

Huub Mous, Kunsthistoricus en columnist neemt ons mee in zijn betoog over waarom Vegter als architect volgens hem, ondergewaardeerd is, en op welke plek hij eigenlijk zou moeten staan.

Sipco Feenstra, fotograaf en architectuurliefhebber, geeft een verslag van zijn tocht op de ligfiets door Friesland waarbij hij wederopbouwarchitectuur en diens bewoners op de gevoelige plaat vastlegde.

 

Voor een passende muzikale omlijsting is er live Rock ’n Roll muziek door Gerrit Poortinga & Friends. Er mag gedanst worden!

 

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op de website van ARK Fryslân

Nacht van de Architectuur

Nacht van de Architectuur in Leeuwarden

Datum / tijd

20 juni 2015
Aanvang: 10.00 uur

Locatie

near_meKurioskerk in Leeuwarden